Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Zajefajne panoramy

Początki nałogu Awatar Madroz
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie Zajefajne panoramy

http://www.panoramas.dk/fullscreen5/f23_yokohama.html
    Pewnie jakiś specjalistyczny sprzęt, ale efekty super! Do oglądania potrzebny Quick Time Player. POLECAM.
    EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
    PLFOTO

Domyślnie

Taa - specjalistyczny sprzęt w postaci aparatu Noo, może jeszcze statyw z głowicą do panoramowania się przyda - choć przy tej odleglości od przedmiotu to nie powinno mieć znaczenia

Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    Taa - specjalistyczny sprzęt w postaci aparatu Noo, może jeszcze statyw z głowicą do panoramowania się przyda - choć przy tej odleglości od przedmiotu to nie powinno mieć znaczenia
    Wiem jak się robi panoramy, ale są specjalne aparaty do robienia panoram i nie chodzi mi o kompakty z tą funkcją, ale o sprzęt profi i taki tu był użyty.
    EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
    PLFOTO

Bywalec Awatar Maciej
    Miasto
    Babimost

Domyślnie

Zobaczcie tutaj:
    http://www.tawbaware.com/
    Facet robi dopiero panoramy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Madroz
    Wiem jak się robi panoramy, ale są specjalne aparaty do robienia panoram i nie chodzi mi o kompakty z tą funkcją, ale o sprzęt profi i taki tu był użyty.
    Po czym poznałeś jaki sprzęt został użyty do stworzenia tej panoramy? Tak, z ciekawości pytam...

Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Po czym poznałeś jaki sprzęt został użyty do stworzenia tej panoramy? Tak, z ciekawości pytam...
    Poprostu, miałem kiedyś A40, kilka różnych programów do robienia panoram i do takich efektów nie udało mi się zbliżyć.
    A to ten sprzęt.
    http://www.panoscan.com/MK3/ReadMore.html
    Ostatnio edytowane przez Madroz ; 12-10-2005 o 16:44
    PLFOTO

Domyślnie

Sorry, ale... nie przekonaleś mnie. Skąd wiesz, że ta panoramam zrobiona jest wymienionym przez Ciebie sprzętem? Ja się uprę, że w ostateczności i A40 wystarczy... a kwestia jest nie sprzętu foto, a dobrego programu. Ale może się mylę - wyprowadź mnie z błędu

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Pewnie, że w ostateczności wystarczy A40. Ale nawet njlepszy program nie zrobi dobrej panoramy z kaszaniastego materiału. Zdjęcia wyjściowe muszą być dobre. Oczywiście, mam na myśli panoramy do publikacji, a nie robione jako pamiątki z wakacji.

Uzależniony

Domyślnie

Sorry, ale... nie przekonaleś mnie. Skąd wiesz, że ta panoramam zrobiona jest wymienionym przez Ciebie sprzętem? Ja się uprę, że w ostateczności i A40 wystarczy... a kwestia jest nie sprzętu foto, a dobrego programu. Ale może się mylę - wyprowadź mnie z błędu
    Zrob prosze cos podobnego A40... nie plaski plan ale 3D odwzorowanie z zachowaniem odpowiedniej perspektywy podczas scrollowania... wtedy pogadamy.
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andee
    Zrob prosze cos podobnego A40... nie plaski plan ale 3D odwzorowanie z zachowaniem odpowiedniej perspektywy podczas scrollowania... wtedy pogadamy.
    Tyle że to nie aparat, a program robi...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów