wlasnie, mam jednak nadzieje, ze nie kasa nim kierowala.Zamieszczone przez TommyTheCat
wlasnie, mam jednak nadzieje, ze nie kasa nim kierowala.Zamieszczone przez TommyTheCat
wlasnie dobrze ze sa motywacjie finnansowe, bo jak wiadomo niekarzdy jest siostra teresa z kalkuty , a przynajmniej kiedy trafi sie obserwator o niewrazliwym sercu to bedzi emial chociaz bodziec finansowy , tak dzialaja informatorzy np ktorzy daja info do gazet a gazeta to tez nierobi za friiko, nawet ksiadz sie modli za pieniadze , wiec nieszukajmy tu zboznych celow tylko cieszmy sie ze mechanizmy dzialaja w efekcjie dla dobra czlowiekaZamieszczone przez Pikczer
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII
Dokladnie. Po co zagladac ludziom do portfela kiedy robia cos dobrego. Chcial wziac kase jego prawo wazne ze nie zostal obojetny.Zamieszczone przez Krakers
Jakby policja miala liczyc na to ze za darmo beda jej ludzie przynosic informacje to by szlag trafil cala siatke informatorow (na ktorych notabene maja osobny calkiem spory budzet)
Gdyby chodziło tylko o zysk, to facet napewno więcej by dostał od pielęgniarek za nieujawnieie zdjęć niż od prasy. W gotówce lub w naturze.
Swoją drogą media działają dużo skuteczniej w tym temacie, może dlatego, że robią to z innych pobudek i często z naruszeniem prawa. Jednosobowy zespół reporterski potrafi być policjantem, prokuratorem, sędzią, (czasem) obrońcą , ławą przysiągłych oraz sztabem ekspertów sądowych i w kilka godzin wydać wyrok skazjący na publiczny lincz. Całe akta sądowe zmieści na 1 szpalcie za świadka koronnego mając sąsiadkę kuzyna naocznego świadka zdarzenia.
A jak już się nauczę robić zdjęcia to kupię sobie analoga...
Pewnie.Zamieszczone przez McKane
A zapewne nie zrobi Ci roznicy, jak w stosunku do Twojego dziecka (czego Ci nie zycze) nie bedzie komu dac kasy i ktos inny pozostanie obojetny.
Jesli juz powstal taki watek, to dobrze by bylo uswiadomic ludziom, ktorzy go czytaja, iz warto przeciwstawiac sie takim idiotyzmom bez wzgledu na to, czy zostaniemy "obdarowani" czy nie.
A takimi sprawami powinna zajmowac sie jak najszybciej POLICJA a nie GAZETY - chocby ze wzgledu takiego, iz czas jaki ucieknie pomiedzy informacjami w gazetach a sygnalem w policji moze byc bardzo istotny dla zgromadzenia pozniejszych dowodow - czyt. jak oskarzony dowie sie z gazet, ze ktos wie o jego konflikcie z prawem, ma czas na zniszczenie dowodow swojej winy. Nie tak samo, kiedy policja "wparuje" mu do domu z samego rana, nie?
Nie mowiac juz o tym, iz moze pozbyc sie innych (moze nawet gorszych niz zdjecia z noworodkami) dowodow.
Wniosek z tego taki bac sie takich ? jesli jestes ok i niemasz sobie nic do zazucenia to spisz spokojnie prosete jak drucik w kieszeniZamieszczone przez Gapollo
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII
Tak dziala swiat idealnyZamieszczone przez Pikczer
Znasz moze teleport do takiego ?
Nie zebym sie z Toba nie zgadzal bo oczywiscie masz racje ale badzmy realistami.
Masz racje, dlatego uwazam, iz trzeba przedstawiac idealne dzialanie, bo ludzie sa wygodni i... i tak z tego troszke odejma. Jesli zas odejmowac beda od idealnej postawy, to bedzie ok. Jesli zas od postawy normalne, to wtedy co zostanie???Zamieszczone przez McKane
Ale wiem... wracam na K-PAX... cze.
o tym tez kumpel wspominal, te szczatki pamietaja czasem II WW, i wogole prawie nie maja miesni ani sciegien...Zamieszczone przez McKane
EDIT:
za to stary profesor ochoczo proponuje zeby po jego smierci z niego wlasnie zrobic preparat... coz bedzie na nastepne 50 lat...
Ostatnio edytowane przez thorin ; 13-10-2005 o 18:21
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Oczywiście, że tak. Co nie zmienia faktu, że dla mnie to, co napisałeś to bzdury.Zamieszczone przez Pikczer
Gdzie leżą moje granice moralności nie wiem - jeszcze nie byłem na takiej krawędzi( albo wyjście z sytuacji było to dla mnie tak oczywiste, że nie przyszło mi na myśl zrobić cokolwiek innego). Nie obrażałem Cię (nie miałem tego na celu, wybacz jeśli tak to odebrałeś) - właśnie wyraziłem swoją opinię.Po drugie, to dylemat moralny a nie tylko czysto fizyczny, wiec zakonczmy ten spor, bo to nie ma sensu. Kazdy z nas granice moralnosci ma gdzie indziej, dlatego nie obrazaj, tylko wyrazaj swoja opinie - bardzo prosze.
I wydaje mi się (popraw, jeśli się mylę) - że tu się różnimy - Ty stawiasz, że gość nie zrobiłby nic, jeśliby nie zarobił, ja stawiam, że poruszyłby sprawę niezależnie od tego, czy zyskałby na tym w $$.A co do mojego watku, to pytanie brzmi: czy gdyby czlowiek z labu nie mial mozliwosci zarobienia, czy zdjecia faktycznie wyszlyby na swiatlo dzienne???
TOTALNE BZDURY! Dobry uczynek powinien być nagradzany, ale w żadnym wypadku wyceniany! Nagroda powinna być nagrodą, a nie ceną uzgodnioną wcześniej za coś. I nie generalizuj (apropos księży) - tak się składa, że znam wielu księży i o żadnym nie powiem, że modli się za pieniądze. Co do informatorów - jeśli ktoś ukrywa informację i nie wyjawi ją dopiero za odpowiednią cenę, to za przeproszeniem g*** a nie dobry uczynek jest. Handel zwykły.Zamieszczone przez Krakers
Dokładnie.Zamieszczone przez Pikczer
Uff.... przynajmniej nikt mi nabijania licznika nie zarzuci![]()