Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 55

Wątek: Fotograficzna zabawa wcześniakiem :( :( :(

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TommyTheCat
    no to tylko zostaje kwestia: czy czlowiek wzial kase za zdjecia
    wiedzac to, mozna dopiero snuc wnioski i oskarzenia
    wlasnie, mam jednak nadzieje, ze nie kasa nim kierowala.

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Po pierwsze, to nie bzdury kolego, tylko to jest moje zdanie do ktorego mam prawo.
    Po drugie, to dylemat moralny a nie tylko czysto fizyczny, wiec zakonczmy ten spor, bo to nie ma sensu. Kazdy z nas granice moralnosci ma gdzie indziej, dlatego nie obrazaj, tylko wyrazaj swoja opinie - bardzo prosze.

A co do mojego watku, to pytanie brzmi: czy gdyby czlowiek z labu nie mial mozliwosci zarobienia, czy zdjecia faktycznie wyszlyby na swiatlo dzienne???
    wlasnie dobrze ze sa motywacjie finnansowe, bo jak wiadomo niekarzdy jest siostra teresa z kalkuty , a przynajmniej kiedy trafi sie obserwator o niewrazliwym sercu to bedzi emial chociaz bodziec finansowy , tak dzialaja informatorzy np ktorzy daja info do gazet a gazeta to tez nierobi za friiko, nawet ksiadz sie modli za pieniadze , wiec nieszukajmy tu zboznych celow tylko cieszmy sie ze mechanizmy dzialaja w efekcjie dla dobra czlowieka
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers
    wlasnie dobrze ze sa motywacjie finnansowe, bo jak wiadomo niekarzdy jest siostra teresa z kalkuty , a przynajmniej kiedy trafi sie obserwator o niewrazliwym sercu to bedzi emial chociaz bodziec finansowy , tak dzialaja informatorzy np ktorzy daja info do gazet a gazeta to tez nierobi za friiko, nawet ksiadz sie modli za pieniadze , wiec nieszukajmy tu zboznych celow tylko cieszmy sie ze mechanizmy dzialaja w efekcjie dla dobra czlowieka
    Dokladnie. Po co zagladac ludziom do portfela kiedy robia cos dobrego. Chcial wziac kase jego prawo wazne ze nie zostal obojetny.

Jakby policja miala liczyc na to ze za darmo beda jej ludzie przynosic informacje to by szlag trafil cala siatke informatorow (na ktorych notabene maja osobny calkiem spory budzet)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Gdyby chodziło tylko o zysk, to facet napewno więcej by dostał od pielęgniarek za nieujawnieie zdjęć niż od prasy. W gotówce lub w naturze.
    Swoją drogą media działają dużo skuteczniej w tym temacie, może dlatego, że robią to z innych pobudek i często z naruszeniem prawa. Jednosobowy zespół reporterski potrafi być policjantem, prokuratorem, sędzią, (czasem) obrońcą , ławą przysiągłych oraz sztabem ekspertów sądowych i w kilka godzin wydać wyrok skazjący na publiczny lincz. Całe akta sądowe zmieści na 1 szpalcie za świadka koronnego mając sąsiadkę kuzyna naocznego świadka zdarzenia.
    A jak już się nauczę robić zdjęcia to kupię sobie analoga...

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Po co zagladac ludziom do portfela kiedy robia cos dobrego. Chcial wziac kase jego prawo wazne ze nie zostal obojetny.
    Pewnie.
    A zapewne nie zrobi Ci roznicy, jak w stosunku do Twojego dziecka (czego Ci nie zycze) nie bedzie komu dac kasy i ktos inny pozostanie obojetny.
    Jesli juz powstal taki watek, to dobrze by bylo uswiadomic ludziom, ktorzy go czytaja, iz warto przeciwstawiac sie takim idiotyzmom bez wzgledu na to, czy zostaniemy "obdarowani" czy nie.
    A takimi sprawami powinna zajmowac sie jak najszybciej POLICJA a nie GAZETY - chocby ze wzgledu takiego, iz czas jaki ucieknie pomiedzy informacjami w gazetach a sygnalem w policji moze byc bardzo istotny dla zgromadzenia pozniejszych dowodow - czyt. jak oskarzony dowie sie z gazet, ze ktos wie o jego konflikcie z prawem, ma czas na zniszczenie dowodow swojej winy. Nie tak samo, kiedy policja "wparuje" mu do domu z samego rana, nie?
    Nie mowiac juz o tym, iz moze pozbyc sie innych (moze nawet gorszych niz zdjecia z noworodkami) dowodow.

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gapollo
    Gdyby chodziło tylko o zysk, to facet napewno więcej by dostał od pielęgniarek za nieujawnieie zdjęć niż od prasy. W gotówce lub w naturze.
    Swoją drogą media działają dużo skuteczniej w tym temacie, może dlatego, że robią to z innych pobudek i często z naruszeniem prawa. Jednosobowy zespół reporterski potrafi być policjantem, prokuratorem, sędzią, (czasem) obrońcą , ławą przysiągłych oraz sztabem ekspertów sądowych i w kilka godzin wydać wyrok skazjący na publiczny lincz. Całe akta sądowe zmieści na 1 szpalcie za świadka koronnego mając sąsiadkę kuzyna naocznego świadka zdarzenia.
    Wniosek z tego taki bac sie takich ? jesli jestes ok i niemasz sobie nic do zazucenia to spisz spokojnie prosete jak drucik w kieszeni
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

warto przeciwstawiac sie takim idiotyzmom bez wzgledu na to, czy zostaniemy "obdarowani" czy nie.
    Tak dziala swiat idealny Znasz moze teleport do takiego ?

Nie zebym sie z Toba nie zgadzal bo oczywiscie masz racje ale badzmy realistami.

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Tak dziala swiat idealny Znasz moze teleport do takiego ?

Nie zebym sie z Toba nie zgadzal bo oczywiscie masz racje ale badzmy realistami.
    Masz racje, dlatego uwazam, iz trzeba przedstawiac idealne dzialanie, bo ludzie sa wygodni i... i tak z tego troszke odejma. Jesli zas odejmowac beda od idealnej postawy, to bedzie ok. Jesli zas od postawy normalne, to wtedy co zostanie???

Ale wiem... wracam na K-PAX... cze.

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Preparaty od lat juz nie przypominaja ludzkich czesci ciala ale nikt sie tym nie przejmuje.
    o tym tez kumpel wspominal, te szczatki pamietaja czasem II WW, i wogole prawie nie maja miesni ani sciegien...

EDIT:

za to stary profesor ochoczo proponuje zeby po jego smierci z niego wlasnie zrobic preparat... coz bedzie na nastepne 50 lat...
    Ostatnio edytowane przez thorin ; 13-10-2005 o 18:21
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Domyślnie

Po pierwsze, to nie bzdury kolego, tylko to jest moje zdanie do ktorego mam prawo.
    Oczywiście, że tak. Co nie zmienia faktu, że dla mnie to, co napisałeś to bzdury.
    Po drugie, to dylemat moralny a nie tylko czysto fizyczny, wiec zakonczmy ten spor, bo to nie ma sensu. Kazdy z nas granice moralnosci ma gdzie indziej, dlatego nie obrazaj, tylko wyrazaj swoja opinie - bardzo prosze.
    Gdzie leżą moje granice moralności nie wiem - jeszcze nie byłem na takiej krawędzi( albo wyjście z sytuacji było to dla mnie tak oczywiste, że nie przyszło mi na myśl zrobić cokolwiek innego). Nie obrażałem Cię (nie miałem tego na celu, wybacz jeśli tak to odebrałeś) - właśnie wyraziłem swoją opinię.
    A co do mojego watku, to pytanie brzmi: czy gdyby czlowiek z labu nie mial mozliwosci zarobienia, czy zdjecia faktycznie wyszlyby na swiatlo dzienne???
    I wydaje mi się (popraw, jeśli się mylę) - że tu się różnimy - Ty stawiasz, że gość nie zrobiłby nic, jeśliby nie zarobił, ja stawiam, że poruszyłby sprawę niezależnie od tego, czy zyskałby na tym w $$.

Cytat Zamieszczone przez Krakers
    TOTALNE BZDURY! Dobry uczynek powinien być nagradzany, ale w żadnym wypadku wyceniany! Nagroda powinna być nagrodą, a nie ceną uzgodnioną wcześniej za coś. I nie generalizuj (apropos księży) - tak się składa, że znam wielu księży i o żadnym nie powiem, że modli się za pieniądze. Co do informatorów - jeśli ktoś ukrywa informację i nie wyjawi ją dopiero za odpowiednią cenę, to za przeproszeniem g*** a nie dobry uczynek jest. Handel zwykły.

A zapewne nie zrobi Ci roznicy, jak w stosunku do Twojego dziecka (czego Ci nie zycze) nie bedzie komu dac kasy i ktos inny pozostanie obojetny.
    Jesli juz powstal taki watek, to dobrze by bylo uswiadomic ludziom, ktorzy go czytaja, iz warto przeciwstawiac sie takim idiotyzmom bez wzgledu na to, czy zostaniemy "obdarowani" czy nie.
    A takimi sprawami powinna zajmowac sie jak najszybciej POLICJA a nie GAZETY - chocby ze wzgledu takiego, iz czas jaki ucieknie pomiedzy informacjami w gazetach a sygnalem w policji moze byc bardzo istotny dla zgromadzenia pozniejszych dowodow - czyt. jak oskarzony dowie sie z gazet, ze ktos wie o jego konflikcie z prawem, ma czas na zniszczenie dowodow swojej winy. Nie tak samo, kiedy policja "wparuje" mu do domu z samego rana, nie?
    Nie mowiac juz o tym, iz moze pozbyc sie innych (moze nawet gorszych niz zdjecia z noworodkami) dowodow.
    Dokładnie.

Uff.... przynajmniej nikt mi nabijania licznika nie zarzuci

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów