Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: Fotograficzna zabawa wcześniakiem :( :( :(

Początki nałogu Awatar Moris
    Miasto
    Alt Tarnowitz

Angry Fotograficzna zabawa wcześniakiem :( :( :(

Bawiły się wcześniakiem.

Prokuratura wszczęła już śledztwo w sprawie dwóch pielęgniarek, które na nocnym dyżurze bawiły się kilogramowym wcześniakiem. Wyciągnęły go z respiratora, zmuszały, by "pozował" do zdjęć, jedna z nich włożyła dziecko do kieszeni fartucha. Kobiety zostały odsunięte od pracy.

Takie sceny działy się na oddziale patologii Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka i Matki w Katowicach - informuje "Gazeta Wyborcza".

Kobiety widać na zdjęciach, które robiły sobie podczas dyżuru. Mają ok. 30 lat, blondynki, starsza jest krótko obcięta, młodsza ma długie, proste włosy. Zadbane, eleganckie, wyglądają na sympatyczne. To jedna z nich przyniosła film do wywołania do studia fotograficznego w śląskim mieście. Przerażony pracownik zadzwonił do gazety i przekazał jej odbitki: "Zróbcie coś z tym, to przecież niemożliwe!"

Sześć zdjęć układa się w sekwencję zdarzeń. Na zegarze na ścianie widać, że jest wpół do pierwszej w nocy. Pielęgniarka wyjmuje dziecko z inkubatora. Uśmiechnięta pokazuje, że noworodek mieści się w całości w jej dłoniach. Zmiana pozycji. Druga z kobiet bierze dziecko na ręce. Z małego ciałka zwisają dwa kable. Czerwoną twarz noworodka wykrzywia grymas, rączką robi gest, jakby zasłaniał oczy przed fleszem. Na ostatnim ze zdjęć głowa małego pacjenta wystaje z pielęgniarskiego fartucha - opisuje dziennik.

"Tego nie da się nawet skomentować" - wydusza z siebie Bernadeta Kuraszewska, dyrektor Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka i Matki w Katowicach. Nie ma wątpliwości, że na zdjęciach są pracownice podległej jej placówki. Twarze rozpoznały ich bezpośrednie przełożone.

Śledztwo w tej sprawie wszczęto natychmiast z urzędu; zrobiła to dziś rano Prokuratura Okręgowa w Katowicach, która ma przekazać sprawę prokuraturze rejonowej. Wstępnie można mówić o zarzutach narażenia noworodka na utratę życia i zdrowia. Pielęgniarkom grozi nawet do 5 lat więzienia.

Na razie kobiety zostały odsunięte od obowiązków, grozi im dyscyplinarne zwolnienie z pracy. - Jesteśmy zszokowani - powiedziała reporterowi RMF rzeczniczka szpitala. Jak dodała, jeszcze nigdy nie spotkała się z taką sytuacją. Podobnego śledztwa nie prowadziła także nigdy prokuratura.

żródło: http://fakty.interia.pl/news?inf=675349

JESTEM OJCEM OD 8-miu MIESIĘCY I JESTEM W SZOKU !!!
    JAK MOŻNA !!??!!??
    ( oj gdyby się to mnie przytrafiło ;( )

Sorki - nie mogłem się powstrzymać

P.s. Chylę czoła przed pracownikiem Labu !!

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Moris
    Bawiły się wcześniakiem.

Prokuratura wszczęła już śledztwo w sprawie dwóch pielęgniarek, które na nocnym dyżurze bawiły się kilogramowym wcześniakiem. Wyciągnęły go z respiratora, zmuszały, by "pozował" do zdjęć, jedna z nich włożyła dziecko do kieszeni fartucha. Kobiety zostały odsunięte od pracy.

Takie sceny działy się na oddziale patologii Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka i Matki w Katowicach - informuje "Gazeta Wyborcza".

Kobiety widać na zdjęciach, które robiły sobie podczas dyżuru. Mają ok. 30 lat, blondynki, starsza jest krótko obcięta, młodsza ma długie, proste włosy. Zadbane, eleganckie, wyglądają na sympatyczne. To jedna z nich przyniosła film do wywołania do studia fotograficznego w śląskim mieście. Przerażony pracownik zadzwonił do gazety i przekazał jej odbitki: "Zróbcie coś z tym, to przecież niemożliwe!"

Sześć zdjęć układa się w sekwencję zdarzeń. Na zegarze na ścianie widać, że jest wpół do pierwszej w nocy. Pielęgniarka wyjmuje dziecko z inkubatora. Uśmiechnięta pokazuje, że noworodek mieści się w całości w jej dłoniach. Zmiana pozycji. Druga z kobiet bierze dziecko na ręce. Z małego ciałka zwisają dwa kable. Czerwoną twarz noworodka wykrzywia grymas, rączką robi gest, jakby zasłaniał oczy przed fleszem. Na ostatnim ze zdjęć głowa małego pacjenta wystaje z pielęgniarskiego fartucha - opisuje dziennik.

"Tego nie da się nawet skomentować" - wydusza z siebie Bernadeta Kuraszewska, dyrektor Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka i Matki w Katowicach. Nie ma wątpliwości, że na zdjęciach są pracownice podległej jej placówki. Twarze rozpoznały ich bezpośrednie przełożone.

Śledztwo w tej sprawie wszczęto natychmiast z urzędu; zrobiła to dziś rano Prokuratura Okręgowa w Katowicach, która ma przekazać sprawę prokuraturze rejonowej. Wstępnie można mówić o zarzutach narażenia noworodka na utratę życia i zdrowia. Pielęgniarkom grozi nawet do 5 lat więzienia.

Na razie kobiety zostały odsunięte od obowiązków, grozi im dyscyplinarne zwolnienie z pracy. - Jesteśmy zszokowani - powiedziała reporterowi RMF rzeczniczka szpitala. Jak dodała, jeszcze nigdy nie spotkała się z taką sytuacją. Podobnego śledztwa nie prowadziła także nigdy prokuratura.

żródło: http://fakty.interia.pl/news?inf=675349

JESTEM OJCEM OD 8-miu MIESIĘCY I JESTEM W SZOKU !!!
    JAK MOŻNA !!??!!??
    ( oj gdyby się to mnie przytrafiło ;( )

Sorki - nie mogłem się powstrzymać

P.s. Chylę czoła przed pracownikiem Labu !!
    Tez jestem ojcem i od momentu kiedy nim zostalem to niejestem obojetny na tekie sprawy a wszczegolnosci na wyprowadzanie agresywnych psow bez kaganca,
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

ja wlasnie obejzałem to wszystko w Wiadomosciach na polsacie. Ehh ludzie czasami nie mają wyobraźni i rozumu.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

O 19.45 na TVN program "Uwaga" w całości ma być poświęcony temu tematowi.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Ludziom naprawde odbija - tym bardziej ze te babki miały dobrą opinię wsrod lekarzy i sąsiadów.

Szkoda szpitala bo opinie miał bardzo dobrą - a teraz będą gadali o zabawach wcześniakami. Opinie łatwo można zniszczyć (z innej beczki - constar). Miejmy nadzieję że "dzięki pracownikowi labu bedą lepsi".

Z drugiej strony - czemu pracownik labu nie powiadomił policji bezposrednio a prasę? ($) ?
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek
    Z drugiej strony...
    z drugiej strony wyglada to tak ze zaden z nas nie jest anonimowy a nasze zdjecia nie przechodza bez ogledzin przez maszyne i nie sa wypluwane z drugiej strony wprost do koperty...

Slaska Akademia Medyczna ma podpisana umowe z ogromna iloscia labow ktore maja obowiazek powiadomic ja a nastepnie policje jesli ktos do labu przyniesie zdjecie z sekcji, taki student fotoamator jest wydalany z uczelni a na karku zaraz siedza mu gliny, to zdrowe zachowania i jak najbardziej jestem za. Tylko gdzie byli wlasciciele labow kiedy przychodzily do nich zdjecia dzieci nekanych przez pedofilow ?
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ludziom naprawde odbija - tym bardziej ze te babki miały dobrą opinię wsrod lekarzy i sąsiadów.

Szkoda szpitala bo opinie miał bardzo dobrą - a teraz będą gadali o zabawach wcześniakami. Opinie łatwo można zniszczyć (z innej beczki - constar). Miejmy nadzieję że "dzięki pracownikowi labu bedą lepsi".

Z drugiej strony - czemu pracownik labu nie powiadomił policji bezposrednio a prasę? ($) ?
    Jestem pracownikiem labu, "kolega" po fachu dal du.. wysylajac zdjecia do prasy zamiast powiadomic policje.
    W glowie mi sie nie miesci jak tak mozna postapic.
    Ostatnio edytowane przez Kuzio ; 12-10-2005 o 23:54
    50D

Bywalec Awatar boski
    Miasto
    wawka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kuzio
    Jestem pracownikiem labu, "kolega" po fachu dal du.. wysylajac zdjecia do prasy zamiast powiadomic policje.
    W glowie mi sie nie miesci jak tak mozna postapic.
    widocznie mu sie nie przelewa - szybki zysk ;/
    Loading sig, please wait...
    |||||||||||||----35%----------------

Canon EOS system

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Ciekawe ile wział za fotke - ktoś powiedział, że fakt daje 150 ?

150 x 6 fotek + jakiś bonus... było warto? Pienięznie tak, ale w srodowisku lab-owcow ma pewnie przechlapane. Kimkolwiek jest ...
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Coś już napisał Awatar Slaw
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Ciekawe ile wział za fotke - ktoś powiedział, że fakt daje 150 ?

150 x 6 fotek + jakiś bonus... było warto? Pienięznie tak, ale w srodowisku lab-owcow ma pewnie przechlapane. Kimkolwiek jest ...
    A z drugiej strony prawnej... to jak sie ma takie udostępnienie prywatnych zdjęć prasie ???
    Moge zrozumieć... Policja...

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów