Szczerze?
Jakąkolwiek.
Ja do swojego kupiłem Ultrę 2, a i tak mam wrażenie że to za dużo jak na ten aparat...
(przecież nie będziesz robił zdjęć "seryjnie" [cudzysłów zamierzony])
Szczerze?
Jakąkolwiek.
Ja do swojego kupiłem Ultrę 2, a i tak mam wrażenie że to za dużo jak na ten aparat...
(przecież nie będziesz robił zdjęć "seryjnie" [cudzysłów zamierzony])
No to jest już u mnie od 2 godzin :-D. Pierwsze wrażenia : Zdjęcia mnie lekko załamały, ale może będzie lepiej gdy już go trochę opanuję. Przez instrukcję przeleciałem przez godzinęi tu kolejne osłabienie, może ja mam jakąś ocenzurowaną wersję? W ustawieniach podają tylko żeby włączyć tryb auto i jak tego dokonać
Ani słowa o P, trybach tematycznych, macro pod wodą... może na płytce będzie bardziej rozwinięta instrukcja? Nie spodziewałem się wielkich rzeczy, ale jakiś wpływ na zdjęcia chciałbym mieć.
Rodzi się trochę głupie pytaniejakich używacie ustawień żeby osiągnąć przyzwoite zdjęcia, czy zostaje tylko tryb P i niskie iso?
![]()
A dlaczego zdjęcia Cię załamały? Z czym porównujesz? Bo do lustrzanki to nie ma co...
Ja używam programów różnych - do instrukcji nawet nie zaglądałem, więc nie wiem co tam jest napisane - aparat jest bardzo intuicyjny. Tryb P czy Auto, to jedynie kontrola tego co robisz, a nie ma raczej wpływu na jakość zdjęć. Oczywiście im gorsze warunki to ten akurat aparat będzie dawał gorsze zdjęcia - nie można zbyt wiele oczekiwać po prostej małpie, nawet jeśli ma DIGIC IV![]()
-C
EOS R5+kilka szkiełek Canona
To było pierwsze wrażeniezrobiłem parę zdjęć na auto w ciemnym pomieszczeniu, aparat ustawił iso 800 i szum trochę mnie osłabił. Ot, mój błąd, pewnie nie byłoby tak źle gdybym zrobił jakieś zdjęcia poglądowe na iso np: 100. Generalnie myślę że będzie lepiej, zresztą teraz jest kilka dni wolnego żeby trochę pobawić się sprzętem
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt:-D