Zobacz wyniki ankiety: Wypadek, masakra na drodze, masz aparat, zatrzymujesz się (wiadomo) .. i ..

Głosujących
63. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Wypadek na drodze - co robisz ?

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar slonek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CYNIG
    Obawiam sie ze przyslowiowe 99% ludzi ktorzy nie byli w takiej sytuacji nie jest w stanie przewidziec swojej reakcji. A gdybanie "ja to bym wtedy ....." pozostaje tylko gdybaniem pozbawionym jakichkolwiek podstaw

Na marginesie zycze wszystkim zeby nie musieli sie przekonywac jak by sie zachowali w takiej sytuacji.

(ten tekst odnioslem do cytatu z Venia a nie do tytulu watku)
    Co prawda to prawda, ale jest do zaznaczenia opcja "zostawiam aparat w samochodzie" i tej akurat jestem pewien, niezaleznie od tego jakbym sie rzeczywiscie zachowal, napewno nie przyszloby mi do glowy strzelac do ludzi z aparatu.

Co do watku o spowodowaniu obrazen w czasie udzielania pomocy to rzeczywiscie ktos, komu jej udzielamy moze nas oskarzyc o wyrzadzenie krzywdy, ale wtedy kazdy sad nas uniewinni poniewaz, jak to juz sie tu pojawilo, ratowanie zycia jest najwazniejsze bez wzgledu na konsekwencje. Najgorsze jest jednak to, ze jesli macie pewnosc, ze ktos jest czyms zarazony i nie udzielicie mu z tego powodu pomocy to wtedy kryminal, dlatego zawsze polecam wozic w samochodzie rekawiczki lekarskie i taka gaze, ktora zaklada sie na usta poszkodowanego.
    Ostatnio edytowane przez slonek ; 12-10-2005 o 16:24
    20D, EF 17-40L f1:4; EF 70-200L f1:4; EF 50 f1:1,4; 580EX + kilka gadżetów

Uprawnienia umieszczania postów