Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: canon czy nikon

Mieszany widok

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To ta ergonomia, dzięki której tak potrzebny przycisk do zmiany czułości mamy z lewej strony? Czy też może chodzi o ergonomiczne gumy? ;-)
    Też miałem 30D i powiem szczerze, że menu tego aparatu podobało mi się dużo bardziej od tego w 40-stce. Nie zawsze dużo = dobrze. Nikonowe menu (w sumie dużego doświadczenia z tymi puszkami nie mam, używałem tylko D40 i D80) wydawało mi się przekombinowane i nieintuicyjne.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    To ta ergonomia, dzięki której tak potrzebny przycisk do zmiany czułości mamy z lewej strony? Czy też może chodzi o ergonomiczne gumy? ;-).
    1. Guzika do zmiany ISO nie używam dzięki opcji auto-iso, tzn. ustawiam na dzień dobry ISO 100, maksymalny poziom 800 i minimalny czas migawki 1/30. koniec, jak mimo wszystko jest za ciemno to pokazuje się stosowny komunikat na wyświetlaczu

2. Na temat ergonomii gumy się nie wypowiadam

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wujek Zobacz posta
    1. Guzika do zmiany ISO nie używam dzięki opcji auto-iso, tzn. ustawiam na dzień dobry ISO 100, maksymalny poziom 800 i minimalny czas migawki 1/30. koniec, jak mimo wszystko jest za ciemno to pokazuje się stosowny komunikat na wyświetlaczu
    No właśnie, kiedyś nawet wysunąłem teorię, że Nikon zrobił porządne autoiso bo... musiał.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uprawnienia umieszczania postów