zastanawiam sie nad przesiadka z canona 30D na nikona d200.... myslicie ze warto? czy lepej zostac przy 30 i pozniej kupic cos lepszego?
zastanawiam sie nad przesiadka z canona 30D na nikona d200.... myslicie ze warto? czy lepej zostac przy 30 i pozniej kupic cos lepszego?
najwazniejsze to miec pasje....
Czy przypadkiem nie jestes onanista sprzetowym?
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4
nie, poprostu szukam czegos innego... nigdy nie probowalem aparatow i sprzetu innych marek, i chce cos zmienicnie wiem czy na lepsze... dlatego pytam
co do tych watkow to juz je czytalem , i do konca nie jestem przekonany.... chodza rozne pogloski o d200 wlasnie ze wzgledu na jakos zdjec... szumy itp.
a co do kozy kolegomam jedna , wystarczy
![]()
Ostatnio edytowane przez waldit2t ; 19-02-2010 o 15:46
najwazniejsze to miec pasje....
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Zanim zacznie się flejm, i wątek zostanie zamknięty: kup kozę.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Dla mnie pod wzgledem tych zdjec ktore ja dosc czesto robie, przy kiepskim swietle, to d200 bylby krokiem w tyl. Poza tym - wszystko zalezy od obiektywow, a tych nie masz zlych i bardzo duzo mozna z nich wycisnac. Wydawac kase dla wydatku samego to sredni pomysl.
Canon
1Dmk2, 5Dmk2, Rolleiflex 6008, 300/2.8L IS, TCx1.4, 85/1.2L II, 70-200/2.8L, 24-70/2.8L, 100/2.8, 14/2.8L, 15/2.8 fish, LensBaby 3G, Elinki Ranger RX 2 główki, p-wizardy, 580tki, PW, ST i masa duperelów do strobist'a, do studia itp itd, rajdy samochodowe, portrety, kotlety,
blog - www.koteras.art.pl, ofi - www.markmedia.pl, slubna - www.slub.markmedia.pl, maxmodels - http://www.maxmodels.pl/markmedia.html
Na forum canon pytać się czy zamienić na nikona...![]()
Moje zdjęcia na forum
7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
http://jaceklosko.blogspot.com/
Co w tym dziwnego?
Swoja drogą, ja to wychowany na Canonie, ale miałem w ręce też kilka topowych korpusów zarówno Olympusa, jak i Nikona. O ile Oly był równie intuicyjny jak Canon, to dla mnie obsługa Nikona to przerost formy nad treścią. Tysiąc guzików, połowa opcji to zbędne ficzery itd. To tak w kwestii obsługi.