Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: DPPViewer. Exe problem z zacinajacym sie programem

Zablokowany

Domyślnie DPPViewer. Exe problem z zacinajacym sie programem

Mam problem z zacinajacym sie DPPViewer. Podczas operacji na RAW-ach wyskakuje komunikat ----->DPPViewer.exe has encountered a problem and needs to close.
    Co jest nie tak? PrEinstalowalem caly soft, zrobilem aktualizacje I dalej to samo? Moze jest zapchany scratch disc dla DPP, czy wogole takowy dla niego istnieje? Jak sobie poradzic z tym problemem?

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    DPPViewer.exe has encountered a problem and needs to close.
    ale zawsze tak się dzieje?
    jakie RAWy? (jakiej wielkości i z jakiego aparatu?)
    ile masz pamięci w kompie?
    jaki system?

na początek zrób upgrade, a potem próbuj odpalić DPP w katalogu z tylko jednym plikiem RAW.
    pozdro.,
    m.

Uzależniony

Domyślnie

U mnie dwie najnowsze DPP czasami się wieszają (wydaje mi się, że najczęściej przy kadrowaniu). Nie miałem tego z poprzednimi wersjami. Czekam na kolejne DPP .

Domyślnie

Mam problem z zacinajacym sie DPPViewer. Podczas operacji na RAW-ach wyskakuje komunikat ----->DPPViewer.exe has encountered a problem and needs to close.
    Co jest nie tak? PrEinstalowalem caly soft, zrobilem aktualizacje I dalej to samo? Moze jest zapchany scratch disc dla DPP, czy wogole takowy dla niego istnieje? Jak sobie poradzic z tym problemem?
    odinastaluj i zainstaluj od nowa, kiedyś też coś takiego miałem i pomogło...

poza tym DPP potrafi się wieszać jak ma dużo zadane, np. jak konwertuje rawy do jpeg (kilkanaście szt ) .. ale nie zacina
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Dopiero zaczyna Awatar ZarJac
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tezmarek, Arek_Gd - nie wieszajcie psów na DPP i nie zniechęcajcie innych. To całkiem porządny program. Na PC-cie przeciętnej wydajności (Intel Celeron 3,20 GHz, 3 GB RAM, WinXP Pro.) bywa, że uruchamiam równolegle dwa procesy konwersji RAW do JPG (np. po wakacjach bywało po kilkaset sztuk w każdym). Fakt, że w miarę przyrastania objętości plików (C 20D, C 40D, C 7D) konwertuje RAW-y coraz wolniej, ale nigdy nie zaliczyłem zawieszenia się programu. Staram się zawsze pracować na najnowszej wersji - aktualnie DPP v. 3.7.2.0. W moim przekonaniu, działanie DPP z problemami, to wynik jakiejś niesprawność komputera.
    EOS R5, CANON RF 24-105mm f/4L IS USM, RF 100mm f2,8L MACRO IS USM, RF 100-500mm f/4.5-7.1L IS USM, RF 50mm f/1,8 STM, 580EX, (+ EF-EOS R na wszelki wypadek).

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZarJac Zobacz posta
    Tezmarek, Arek_Gd - nie wieszajcie psów na DPP i nie zniechęcajcie innych. To całkiem porządny program. Na PC-cie przeciętnej wydajności (Intel Celeron 3,20 GHz, 3 GB RAM, WinXP Pro.) bywa, że uruchamiam równolegle dwa procesy konwersji RAW do JPG (np. po wakacjach bywało po kilkaset sztuk w każdym). Fakt, że w miarę przyrastania objętości plików (C 20D, C 40D, C 7D) konwertuje RAW-y coraz wolniej, ale nigdy nie zaliczyłem zawieszenia się programu. Staram się zawsze pracować na najnowszej wersji - aktualnie DPP v. 3.7.2.0. W moim przekonaniu, działanie DPP z problemami, to wynik jakiejś niesprawność komputera.
    Ja nie "wieszam psów" na DPP - co więcej - lubię ten program i dlatego irytuje mnie fakt, że ostatnia wersja czasami u mnie sama się wiesza. . Przypadek nie jest odosobniony (było o tym również w innych wątkach) i tyle. Jak wspomniałem, czekam na następną wersję.

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

DPP i ogólnie .NET ma problem z programem PWN Translantica (http://www.translatica.pl/). Jeżeli masz translantikę to wyłącz w niej część rezydentną, a jeśli nie masz to spróbuj zainstalować dotnetfixa.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Zablokowany

Domyślnie

DPP jest dobrym programem, i powoli sie do niego przekonuje. Pracowalem wczesniej (wesela) tylko na CS3 i bridge. Poobala mi sie masowa przemialka z RAW do jpg, byl ok. Ale DPP jednak ma te zalete ze przepisuje ustawienia z puszki i jest dzieki temu znacznie mniej roboty z obrabianiem. Ale to wieszanie jest denerwujace..
    Nie chcac zakladac nowego watku zapytam o inna rzecz. Jak zapisac przetransferowane zdjecie z DPP do CS (alt+P), w tym samym miejscu? Chcac kliknac samo 'save' wychodzi komunikat ze nie mozna bo jest lack i zeby probowac inaczej. Denerwujace to troche..

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A mi się DPP potrafi przywiesić na RAW-ach z 50D. System to XP, 4GB RAM (tak wiem), C2D 3,16GHz + szybkie dyski SATA. Szczerze mówiąc to generalnie staram się tego nie zauważać

Zablokowany

Domyślnie

Czy ktos wie jak zapisac te jpg przetransferowane z DPP do CS ?

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów