Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Wkońcu test 1Ds mkII na dpreview

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar maro25
    Miasto
    Skawina

Domyślnie Wkońcu test 1Ds mkII na dpreview

Po wielu wiekach czekania na dpreview w końcu ukazał się test D1s mkII
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos1dsmkii/

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ehhh, jak tyle trwalo zeby napisali cos o 1Ds mk2 to ja nie wiem kiedy wrescie bedzie o 1D mk2 N
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

hehe kasy nie mają

Początki nałogu Awatar maro25
    Miasto
    Skawina

Domyślnie

Najbardziej podoba mi się porównanie ISO 1Ds i D2X
    http://www.dpreview.com/reviews/cano...kii/page19.asp
    Już nie o same szumy chodzi ale o liczbę szczegółów na zdjęciu

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maro25
    Najbardziej podoba mi się porównanie ISO 1Ds i D2X
    http://www.dpreview.com/reviews/cano...kii/page19.asp
    Już nie o same szumy chodzi ale o liczbę szczegółów na zdjęciu
    powiedzialbym, ze to akurat srednia rekomendacja dla puszki Canona, ktora kosztuje 2x tyle co D2X dajacy zupelnie porownywalnej jakosci obraz. pod wzgledem ilosci szczegolow oba sa znakomite, a przewage 1Ds skutecznie niweluje byle przecietny obiektyw (czyt. inny niz stalka z literka L, nie-szerokokatna). co prawda 1Ds nie kupuje sie dla przecietnych szkielek, ale te nieprzecietne przeciez jeszcze dodatkowo podnosza cene przyjemnosci.
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    powiedzialbym, ze to akurat srednia rekomendacja dla puszki Canona, ktora kosztuje 2x tyle co D2X dajacy zupelnie porownywalnej jakosci obraz. pod wzgledem ilosci szczegolow oba sa znakomite, a przewage 1Ds skutecznie niweluje byle przecietny obiektyw (czyt. inny niz stalka z literka L, nie-szerokokatna). co prawda 1Ds nie kupuje sie dla przecietnych szkielek, ale te nieprzecietne przeciez jeszcze dodatkowo podnosza cene przyjemnosci.
    Patrząc na te sample to jakość obrazu D2X jest porównywalna z... 20D i to pod warunkiem stosowania czułości poniżej ISO 400. O porównaniu z 1Ds w ogóle nie ma mowy... Ale może jestem ślepy...

Oczywiście mówie o tych samplach. Chętnie przeczytałbym co sven (lub ktoś inny kto ma możliwość powiedzieć coś z własnych doświadczeń) ma w tej sprawie do powiedzenia. Ponieważ domyślam się że to zmiękczenie jest spowodawane odszumianiem, czy da się (pytam z ciekawości i tak nie kupię profesjonalnej lustrzanki ) ustawić tam poziom tego odszumiania?

I jeszcze jedna dość istotna różnica między tymi puszkami: 1Ds to FF

Na argument, o obiektywach odpowiedziałeś sobie sam: to nie są puszki dla ludzi którzy oszczędzają na szkle. W ogóle nie dla tych którzy oszczędzają na sprzęcie

Domyślnie

to akurat zadna rewelacja, 16mln robi swoje... a ja tam nadal lubie ziarenko matryc Nikona, moze troche na wyrost, ale fajnie ze nie plastikowe.

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    to akurat zadna rewelacja, 16mln robi swoje... a ja tam nadal lubie ziarenko matryc Nikona, moze troche na wyrost, ale fajnie ze nie plastikowe.
    No i te cene, 2500 euro nizsza :-)

Bywalec Awatar Follman
    Miasto
    Hajnówka

Domyślnie

Niezle się Kodak rozlorzył na teście porównawczym http://www.dpreview.com/reviews/cano...kii/page25.asp
    Canon 40D | EF 100-300mm f/4.5-5.6USM | Speedlite 430 EX |CZJ Sonnar 180/2.8
    onePhoto:
    KLIKNIJ

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

No to teraz wiemy ile 1Ds mkII powinien kosztować. Choć porównaniem do D2X powinien być raczej 1D mkIIN. A tu proporcja cen jest OK.

Uprawnienia umieszczania postów