Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Problem z Canonem S1 IS

szatan
    Guest

Domyślnie Problem z Canonem S1 IS

Mam taki maly problem. Jakis czas temu wciskajac do polowy spust aby sobie nastawil ostrosc, zawiesil sie. Nie reagowal na zadne przyciski ani probe wykonania zdjecia. Pomoglo dopiero wylaczenie aparatu. Dzisiaj spotkalo mnie cos podobnego. Naciskam przycisk aby aparat sie wylaczyl a tu d***. Palila sie pomaranczowa lampka, obiektyw sie nie schowal a na EVF ciemnosc. Po otwarciu LCD tez ciemnosc. Aparat nie reagowal na nic. Pomoglo dopiero wyjecie i wlozenie od nowa baterii.

Czy ktos juz sie z czyms takim spotkal? Mam jeszcze jedno pytanie co do tego. Czy wgranie nowego Firmware, ktory niedawno wyszedl moze to naprawic oraz czy po wgraniu (samemu) tego oprogramowania dalej bede mogl korzystac z gwarancji?

Dzieki za odpowiedz

Coś już napisał
    Miasto
    Krakow

Domyślnie O problemie z S1

Mialem takie same objawy z moim S1. Ale bylo to wtedy, gdy kupowalem nowa karte CF. Wybralem Kingstona 512MB HS Elite i z moim aparatem dzialy sie dziwne rzeczy. Nie chcial sie wylaczac, czasem odtwarzal zrobione zdjecia a czasem nie, zawieszal sie.
    Jakiej karty uzywasz?
    Moze w tym jest problem. Z roznymi sie spotkalem opiniami. Jednym dziala z Kingstanem a innym z Pretec'iem. Ja ostatecznie wybralem Lexara Professional.

Pozdrawiam.

szatan
    Guest

Domyślnie

Uzywam zwyklego kingstona 256MB

Coglin
    Guest

Domyślnie

Sandisk Ultra II 512 i Lexar Professional 512 40x sprawdzone - obie dzialaja bez problemu.

Uprawnienia umieszczania postów