Cytat Zamieszczone przez x-mac Zobacz posta
http://canon-board.info/showthread.php?t=9650
) Czy weźmiesz 30D czy 40D, żadna różnica, praktycznie co roku są wypuszczane na rynek nowe modele, jest FF, bywają lepsze szkła - zawsze czegoś będzie brakować i coś można ulepszyć (lub zepsuć).
To swieta racja i jestem tego zywym dowodem.Przed kilku lety/4/ sam chcialem kupic Canona 20D.W opiniach wielu znawcow to swietna pucha.Potem wyjechalem za chlebem do Niemiec i w katalogu Canona zobaczylem C.30D.Jako ze kasy nie mialem ani na 20D ani tym bardziej na 30D,postanowilem pobawic sie moim analogiem C.3000N,ktory jak go kupowaqlem byl dla mnie pierwszym wymazonym aparatem.I kiedy prawie dozbieralem do C.30D na rynku pojawil sie 40D.I znow zabawa w testy,opinie na forum CB i wiele innych i podjecie decyzji C.40D.W moim przekonaniu do fotografii ptakow ideal.Kiedy dokonalem zakupu/o czym kiedys pisalem na tym forum/sprzedajacy okazal sie oszustem ,poniewaz sprzedawal aparat ojcu/ i po wielu problemach odzyskalem kase.Kiedy potem wszedlem na foto-ptaki kupilem to co w podpisie,tylko pucha w kraju a ja w NIemczech i zbieram na C.17-40/4.Podobno jest C.Mark IV brrrrrrrrrrrrrrrrr.Kupuj 30D i rob zdjecia.