Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: 70-210 f/4 vs 55-250 f/4-5.6 IS

Mieszany widok

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Heh, mniemam iż naczytałeś się opisów z Allegro i stąd Twoje pytanie :-)
    A działa to mniej więcej tak: EF 70-210/3.5-4.5 USM miał swego czasu opinię szkła porównywalnego z 70-200/4 L USM (nie do końca zgodną z prawdą, o czym można poczytać tutaj, ale tak to funkcjonowało). Handlarzyny z Allegro (z góry wyjaśniam, określenie to nie dotyczy wszystkich ludzi trudniących się obrotem używanym sprzętem foto, wielu z nich robi to rzetelnie i ja nic do nich nie mam) rozciągnęły tę opinię do pierwszego 70-210, o którym tu mowa,a ludzie chcący po prostu sprzedać używany przez siebie sprzęt to podchwycili i tak zaczęły krążyć mity na temat przez lata zapomnianej pompki :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Heh, mniemam iż naczytałeś się opisów z Allegro i stąd Twoje pytanie :-)
    A działa to mniej więcej tak: EF 70-210/3.5-4.5 USM miał swego czasu opinię szkła porównywalnego z 70-200/4 L USM (nie do końca zgodną z prawdą, o czym można poczytać tutaj, ale tak to funkcjonowało). Handlarzyny z Allegro (z góry wyjaśniam, określenie to nie dotyczy wszystkich ludzi trudniących się obrotem używanym sprzętem foto, wielu z nich robi to rzetelnie i ja nic do nich nie mam) rozciągnęły tę opinię do pierwszego 70-210, o którym tu mowa,a ludzie chcący po prostu sprzedać używany przez siebie sprzęt to podchwycili i tak zaczęły krążyć mity na temat przez lata zapomnianej pompki :-)
    raczej nie zwracam uwagi na opisy sprzedajacych - wole zerknac testy wtedy +/- mam rozeznanie. Powodem pytania akurat o to szklo bylo swiatlo i cena i macro. Niestety na Allegro nie ma wersji "prawidlowej" i raczej zostane przy swoim 55-250.
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    raczej nie zwracam uwagi na opisy sprzedajacych - wole zerknac testy wtedy +/- mam rozeznanie. Powodem pytania akurat o to szklo bylo swiatlo i cena i macro. Niestety na Allegro nie ma wersji "prawidlowej" i raczej zostane przy swoim 55-250.
    kolega z Warszawy? to znajdzie szkiełko na giełdzie
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    ... i macro.
    Raczej pseudo-macro. Minimalna odległość ostrzenia tego obiektywu to 1.2 m (patrz podlinkowana specyfikacja). Ten przełącznik działa jak we współczesnych eLkach. Jeśli ustawisz go na "macro" to szuka ostrości od odległości minimalnej a w tej drugiej pozycji zaczyna od 1,5 m.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów