Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Aparat + obiektyw do 8000PLN

Domyślnie Aparat + obiektyw do 8000PLN

witam
    Bardzo proszę o opinie na temat wyboru lustrzanki (FF) do kwoty 8000zł, moze byc używana, zdjęcia jakie bede robił to śluby.

Czy pchać się w pełną klatke ? czy tez nie i do tego jakieś jaśniejsze obiektywy, bo wiem ze 8000zł to znow nie tak duzo.
    Ostatnio edytowane przez brabus81 ; 15-02-2010 o 16:01

Domyślnie

Jeśli chcesz robić śluby a nie wiesz jakiego sprzętu potrzebujesz to ja bym zmienił dziedzine na Twoim miejscu

btw wątków było od groma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez traphezz Zobacz posta
    Jeśli chcesz robić śluby a nie wiesz jakiego sprzętu potrzebujesz to ja bym zmienił dziedzine na Twoim miejscu

btw wątków było od groma
    Nastawiłem się tutaj na opinie, recenzje kto czym robi i jak się mu to spisuje podczas pracy, tego typu komentarze zajmują Ci tylko Twój cenny czas i miejsce na forum.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Jest obszerny wątek:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=5085
    Zakładam, że czytałeś?

I zgadzam się z traphezz. Jeśli ktoś nie wie zupełnie czego użyć to lepiej żeby sobie przynajmniej na razie darował.

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brabus81 Zobacz posta
    Nastawiłem się tutaj na opinie, recenzje kto czym robi i jak się mu to spisuje podczas pracy, tego typu komentarze zajmują Ci tylko Twój cenny czas i miejsce na forum.
    Kolega ci dobrze wyjaśnił.Jeszcze powinno być pytanie jak się ustawić w kościele lub jak mam trzymać aparat by dobre mieć zdjęcia.Śluby to trudny temat który wymaga wiedzy i umiejętności jak już ją masz to i o aparat nie musisz pytać.
    Tak na marginesie ( nie mówię o tobie ) porobiło się strasznie dużo fotografó ślubnych.koleżanka szukała fotografa i kilka osób które proponowały swoje usługi to totalna porażka.Latają z aparacikiem,marnym obiektywem a obrobienie przez nich zdjęć polega na wklejeniu ich w gotowe ramki z ps.Jakiś czas temu mój znajomy wziął "fotografa slubnego" to dostał 600 zdjęć-zero obrobione i każde zajmowało max po ok 2-3 mb z czego połowa była do wywalenia.Takie osoby niszczą ten zawód.Skończenie weekendowego kursu i kupno lustrzanki nie zrobi z człowieka fotografa.
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Oj tam od razu musicie zjechać gościa bo nowy jest... Fakt faktem wątków jest tu na forum dużo na ten temat. Ja bym wziął 5d i 24-70, jeśli miło by to być jedno szkło i jedno body i do 8 tys zł.
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Tak jest, najprosciej kogos opiepszyc bo chce sie brac za fotografie slubna.
    Jak tak bardzo Wam zalezy na jakosci to bierzcie "praktykantow" i uczcie zawodu... no ale przeciez to bylo by niepotrzebne robienie sobie konkurencji prawda? I z tad sie bierze caly problem. Ci wszyscy "profesjonalisci" tez kiedys zaczynali, i tez kiedys robili marne zdjecia.

Co do sameogo aparatu to w tej cenie, jesli to ma byc FF to mysle ze nie masz wiekszego wyboru, zostaje 5DMk1.
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Coś już napisał Awatar overseer
    Miasto
    Dublin, Irlandia

Domyślnie

5D + 24-70 f2,8 L wydaje mi się optymalnym zestawem dla Ciebie, jak Ci zostanie kasy to lampa Canon 580 EX II (nie kupuj z drugiej reki) lub tansza Nissin Di622. Musisz tez doliczyc torbe, zapasowy akumulator (nie kupuj oryginalnego) i karty (najlepiej dwie w razie czegokolwiek) Pozdrawiam!!!
    Canon 40D+grip, Canon 24-70 f/2.8 L, Canon 70-200 f/2.8 L IS, Canon 100mm f/2,8 L IS Macro, Falcon 8mm Fish-eye, Canon 580EXII, Manfrotto 055XPROB + głowica 488RC2 + Tamrac Expedition 6

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    Co do sameogo aparatu to w tej cenie, jesli to ma byc FF to mysle ze nie masz wiekszego wyboru, zostaje 5DMk1.
    Niekoniecznie Z nowych sprzętów powinno starczyć na Sony A850 + 50mm 1,4
    C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja bym jednak szedł w kierunku lampy

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów