Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: Dlaczego Canon tego nie zrobi...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ok, biorę. Kiedy dostawa?

Wciąz nie jest jasne, czy jest to technicznie wykonalne. W końcu ruszanie tylną soczewką zazwyczaj nie powoduje przesunięcia obrazu na matrycy, tylko natychmiastowe pogorszenie jakości
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    panowie, a tak poważnie - nie wierzycie, że takie rozwiązanie jest warte zastanowienia? Wszak dla Canona mogłoby to byc świetne finansowo rozwiązanie. Taki moduł IS powiedzmy za 500$ dla klasy tańszych szkieł. Wielu ludzi by się skusiło.
    Na razie to zamiast stabilizacji Canon musi chyba popracowac w ogole nad szklami do FF:

http://www.photo.net/bboard/q-and-a-...?msg_id=00Djmn

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Ok, biorę. Kiedy dostawa?

Wciąz nie jest jasne, czy jest to technicznie wykonalne. W końcu ruszanie tylną soczewką zazwyczaj nie powoduje przesunięcia obrazu na matrycy, tylko natychmiastowe pogorszenie jakości
    Tomku, ale przecież właśnie tak realizowany jest IS :eek: Albo cos mi się zupełnie pochrzaniło ..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ale w IS pracuje więcej niż jedna soczewka. Być może, gdyby w tym TC skonstruować jakiś mały obiektyw z całą złożonością struktury, to by coś się dało, ale wtedy wątpie czy byłoby to za 500$
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Na razie to zamiast stabilizacji Canon musi chyba popracowac w ogole nad szklami do FF:

http://www.photo.net/bboard/q-and-a-...?msg_id=00Djmn
    Absolurnie chybiony przykład, bowiem to jest winietowanie na matrycy, a nie na obiektywie (kawałek dalej masz ten sam efekt ze szkłem 135 mm).

Domyślnie

[QUOTE=pn_]Skad to wiadomo?

Zaryzykowlabym twierdzenie, ze jedynym. Inne parametry sa mocno przecietne, predkosc slaba, a sama matryca i jakosc fotek tez nie zachwycaja, w porownaniu do innych aparatow.
    QUOTE]

Hmm,
    Polemizował bym. Owszem - sama matryca i przetwornik - to w prrównaniu z Canonem 2 lata do tyłu. Ale reszta????
    Do momentu wejścia na rynek 10D byłem użytkownikiem systemu Minolty (6 body). Bawiłem się tez 7D. Z przykrością muszę stwierdzić, że jeżeli chodzi o łatwość obsługi (w tym intuicyjność), jakość AF i pomiaru aparaty Minolty klasy 5, 6, 7 kładą na łopatki Canona 30, 33, 10D, 20D.
    Po zmianie systemu byłem ciężko chory pół roku.
    UWAGA!!!
    Nie mam zamiaru twierdzić, że 20D to ZŁA puszka.:-D Wręcz przeciwnie. Nie mam zamiaru z niej rezygnować. Ale jeżeli Minolta zastosuje nową matrycę i procesor (współpraca z Sony to zapowiada) to może powstać ŚWIETNY aparat. Jeżeli jeszcze będzie oparty na Dynax 9...:cool:
    Oczywiście dla zaawansowanych i prof nie będzie to miało dużego znaczenia - kto wymieni cały system z powodu puszki...

Pozdrowienia

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    wiesz Jurek, ktoś kiedyś prosił, żeby Canon słuchał czasem swoich klientów..
    No i słucha, w końcu jest przecież ISO w wizjerze ;-)

Bywalec Awatar GaGacek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

w media na Ostorbramskiej w Wawie pokroili d7d i mozna sobie zobaczyc i pobawic sie stabilizatorem
    Are you brave enough?

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GaGacek
    w media na Ostorbramskiej w Wawie pokroili d7d i mozna sobie zobaczyc i pobawic sie stabilizatorem
    Czym? Piłą spalinową. :-)
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Bywalec Awatar GaGacek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nie wiem nie wnikalem
    Are you brave enough?

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów