ale to wymaga potężnego zaangażowania w rozwój optyki, bo trzeba poprawić dziesiątki szkieł. A taki stabilizator to chyba w miarę prosta sprawa, a przygniotłaby konkurencję - marketingowo chociażby.Zamieszczone przez mjastrzebski
ale to wymaga potężnego zaangażowania w rozwój optyki, bo trzeba poprawić dziesiątki szkieł. A taki stabilizator to chyba w miarę prosta sprawa, a przygniotłaby konkurencję - marketingowo chociażby.Zamieszczone przez mjastrzebski
Ale najpierw sytuacja na rynku canona musiałaby się pogorszyć, a chwilowo na to się nie zanosi.Zamieszczone przez Kubaman
Ta minolta musiałaby nieźle wstrząsnąć wszystkim, żeby profesjonaliści masowo zaczęli się przesiadać. A przecież taki TC-IS nie byłby raczej dla profi tylko dla amatorów.
Niezaprzeczalnie. Ale stabilizowane TC nie rozwiaze problemu telecentrycznosci. Zapedzilismy sie, to sa dwie osobne sprawy.Zamieszczone przez Kubaman
Gniesc konkurecje marketingowo Canon ma czym jeszcze. Nie jestem ekspertem od optyki, ale jak juz pisalem ide o zaklad ze nie mozna sobie machac ot tak dowlna soczewka w dowolnym obiketywie i juz mamy stabilzacje. Zobacz jak sie 70-200 rozni w wersji IS i non-IS. O ile wiecej soczewek tam siedzi.Zamieszczone przez Kubaman
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
I pytanie ile sukcesu D7D w tym, ze to dobry aparat a ile w tym ze do pierwsze dSLR Minolty i po prostu uzyszkodnicy systemu Minolty, do tej pory analogowi, rzucili sie na masowa podmiane body.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Marcin
Nie wiem czy ktos z was testowal ten aparat, ja tak i stwierdzam ze wizjer jest pawie tak samo jasny i duzy jak w analogu - poprostu poszedlem do fotojokera i siedzialem tam 3h i pokolej testowalem wszystkie na koncu byla minolta poczlemsie jak bym mial analoga, jedyne co mnie odepchnelo to naped przenoszony z body.
[OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]
hmm, w sumie niezły pomysł podsunąłeś :-D taki moduł z IS i od razu tak zaprojektowany, aby po podpięciu zapewniał telecentryczność każdego szkła do niego podpiętegoZamieszczone przez mjastrzebski
![]()
Zamieszczone przez Kubaman
Sorki, nie chcialem. Ale jak juz koncert zyczen no to co se zalowac - jeszcze niech likwiduje cropa!! Ooo, czemu nie. Anty-telecentric, Image stabilized 0,625x TC. hihihi. To kto pisze do Canona?? Jedynka-s dla kazdego za pomysl ;-)
Marcin
Oj Tomaszu. My tu koncert zyczen mamy ;-) a Ty sie czepiasz drobiazgow nazewniczych ;-) Chociaz WC tez brzmi niezle. Zdecydowanie pasuje do realnosci tego co tu paplamy. Dobra, ide popracowac. Moze sie dorobie jakiegos dobrego apratuZamieszczone przez Tomasz Golinski
milego dnia
Marcin
panowie, a tak poważnie - nie wierzycie, że takie rozwiązanie jest warte zastanowienia? Wszak dla Canona mogłoby to byc świetne finansowo rozwiązanie. Taki moduł IS powiedzmy za 500$ dla klasy tańszych szkieł. Wielu ludzi by się skusiło.