Nie wiem czy Velbon Sherpa to tani statyw czy nie :wink: ale jeszcze nie miałem z nim problemu.
Nie wiem czy Velbon Sherpa to tani statyw czy nie :wink: ale jeszcze nie miałem z nim problemu.
Sherpa to już szczebel wyżej, co znajduje odzwierciedlenie w cenie.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Dobra, kupiłem Benro A 650EX z głowicą HD 38, teoretycznie ma utrzymać 8 kg, z drogich firmowych zrezygnowałem, używam statywu kilka razy w roku i wydatek 3x takiej sumy wydawało mi się bez sensu, a z tego co udało mi się znaleźć w necie te Benro mają dobrą opinię.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Kiedys miałem dłuższy czas pożyczony tani statyw za 100 i parę złotych. Trzymać - trzymał. Ale jakby się mu głowicę nie skręciło to cały czas minimalnie głowica zjeżdżała w dół. Widać to było na fotkach nocnych na każdym czasie.
Szkoda mi było kasy na manfrotto, ale w końcu przebolałem. I mimo że uzywam go raz na ruski rok to nie żałuję. Polecam też przy tej okazji statywy oświetleniowe. 2,8m kosztuje niecałe 400zł a jakość jest po prostu niesamowita. Lampki i osprzęt wszak też sporo kosztują
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
Szkoda pank, ze kupiles statyw bo byc moze bym byl zainteresowany zamiana mojego 190xprob + 486rc2 + torba na Twoja lampe, ktora chcesz sprzedac. Ale teraz to nawet nie proponuje bo juz po ptakach
. A 430ex ma plastikowa stopke? :/
Teraz przynajmniej pank bedziesz miel markowy statyw. Ja na moim stawiam 40d + 70-200 f4 i nie ma problemow, chociaz na wietrze jeszcze nie testowal. Ale podziwiam odwage - polozyc taki zestaw na chinszczyznie
![]()
Ostatnio edytowane przez Misiek87 ; 15-02-2010 o 16:53
No to faktycznie po ptokach bo statyw zamówiony.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
wyrazy współczucia...
życzę żeby naprawa była jak najtańsza a obiektyw służył jeszcze dluuugie lata
Pkt 8 regulaminu forum
plutophoto.blogspot.com
Jest diagnoza, wymiana pierścienia mocującego z soczewką, 1k w plecy.
Czyli koszt porzadnego statywu. Jakbys to wiedzial wczesniej...
Lepiej tez 1k niz 6k za nowe szklo...