Page 1 of 10 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 94

Thread: Tanie statywy - przestroga

Pełne uzależnienie pank's Avatar

Default Tanie statywy - przestroga

Ku przestrodze, jakby komuś przyszedł do głowy pomysł kupowania tanich statywów foto, właśnie spadł mi z takiego statywu 5D z 85/1.2, efekt, obiektywu nie da się zdjąć z body i mocowanie jest dziwnie wysunięte. Już się cieszę na rachunek jaki mi Żytnia wystawi.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Zablokowany

Łączę się z tobą w cierpieniach,[*]. Oby udało się odratować...

Pełne uzależnienie dinderi's Avatar

Quote Originally Posted by pank View Post
    Ku przestrodze, jakby komuś przyszedł do głowy pomysł kupowania tanich statywów foto, właśnie spadł mi z takiego statywu 5D z 85/1.2
    Uśśśś!!! Ja mam taki statywik, co mu nogi drżą, jak założę 450D z 70-200 f4. Widze, że trzeba go jednak zostawić do kamerki video, TYLKO.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Normalnie bym tego nie zrobił, statyw kupiłem dawno temu jak jeszcze miałem 350D i leżał w szafie ale wpadła mi niespodziewana pakszotowa fuszka, studio mam w piwnicy i mi się nie chciało dymać na strych po stare 85/1.8 tylko zapiąłem to co miałem pod ręką no i sobie narobiłem. Człowiek to czasami głupi jest że aż przykro się robi. Właśnie oglądam manfrotto na allegro, no ale mądry i tak dalej...
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

fotograf Czacha's Avatar

Wyrazy wspolczucia - zestaw lupnal obiektywem zapewne? Ciezka sprawa, czekamy na niusy z serwisu.

Ta, walnął obiektywem, szczęście w nieszczęściu że o wykładzinę i miał założoną osłonę.

fotograf Czacha's Avatar

No niestety, waga tego zestawu zapewne zrobila swoje - w sumie sam nie wiem co lepiej miec uszkodzone w tym przypadku... cena podobna.. gorzej jak body i obiektyw odeszly do krainy wiecznego naswietlania w skrocie zwanej BULB

A przycisk zwalaniacy mocowanie obiektywu dziala? Moze od uderzenia cos tam zeskoczylo i dlatego nie dasz rady odkrecic 'sloika'? Probowales stara chlopska metoda "nic na chama, walnij mlotkiem"?

Przycisk działa, obiektyw trochę można przekręcić ale ni cholery nie chce wyjść.

fotograf Czacha's Avatar

Kiedys rozwalilem 50'tke 1.8 zapieta do EOS'a 3. Co prawda 50tka rozpadla sie na dwa mniejsze obiektywy (15 + 35mm ), ale kikutek przy korpusie nie chcial 'odlezc'. Jak sie pozniej okazalo padajac na obiektyw bagnet obiektywu wbil sie deczko do srodka i pomimo ze byl plastikowy to i tak wykrzywil jakies tam blaszki w body i dlatego nie chcial dac sie zdjac. Pomoglo mocne przekrecenie z jednoczesnym pociagnieciem ku sobie.

Pełne uzależnienie allxages's Avatar

Quote Originally Posted by pank View Post
    mi się nie chciało dymać na strych po stare 85/1.8 tylko zapiąłem to co miałem pod ręką no i sobie narobiłem.
    pank, często bywam w Warszawie, może wpadne do Ciebie i posprzatąm Ci troche na strychu?

Quote Originally Posted by Czacha
    gorzej jak body i obiektyw odeszly do krainy wiecznego naswietlania w skrocie zwanej BULB
    Podoba mi się ten czarny humor

przycisk działa, obiektyw trochę można przekręcić ale ni cholery nie chce wyjść.
    kiedyś moja dziewczyna odkurzała pokój i podniosła niezapiętą torbe do góry za ucho i wyleciał z jakiś 80cm mój 300d z zapiętym 20/2.8 i uderzyło to to parkiet. efekt dość odwrotny. rozleciało się na dwie części. w sensie, obiektyw sie wypiął.

powodzenia!

Page 1 of 10 123 ... LastLast