Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 94

Wątek: Tanie statywy - przestroga

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Jest diagnoza, wymiana pierścienia mocującego z soczewką, 1k w plecy.
    Czyli bagnet + tylna soczewka w 85/1,2L z robocizną to 1kzł? Nieźle...

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiek87 Zobacz posta
    A 430ex ma plastikowa stopke?
    Tak a 430EX II posiada metalową.
    EOS + Speedlite

Domyślnie

Mi kiedyś z kaszaniastego velbona spadł canon 30D. Poobijał się trcohę, ale na szczęscie przezył. Od tamtej pory powiedziałam sobie dość i skompletowałam set goldphoto w foto-tip.pl. Zapłaciłam za statyw i głowicę ponad 3 stówki, ale teraz mam pewnosć, że mi mój aparat nie legnie na glebę po raz kolejny. Nie ma sensu oszczędzac na trójnogach, o niee.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smigaczka Zobacz posta
    powiedziałam sobie dość i skompletowałam set goldphoto
    goldphoto to też nie jest zestaw najwyższych lotów...

osobiście skompletowałem set nogi golphoto + głowica manfrotto - i to uważam za najrozsądniejsze wyjście pod względem ekonomicznym. z głowicą nie ma problemów, a z nogami, cóż - problemy się rozwiązuje :wink:

a niestety z nogami goldphoto pojawiają się problemy, choć wydawałoby się, że ciężko jest źle zrobić coś tak prostego:

1. notorycznie odkręcają się stopki - dałem kontrnakrętki, jest lepiej,
    2. czasami wysuwają się całe stopki (razem z plastikiem, w którym osadzona jest śruba, były nawet wątki, że ktoś to zgubił w śniegu i został z gołą rurą) - przykleiłem taśmą i na razie nic nie zgubiłem.
    3. podobno pękają zaciski od nóg - u mnie na razie nic nie pękło.

niemniej jednak z zestawu jestem zadowolony, choć może kiedyś - w przypływie gotówki - dokupię sobie jednak nogi frotki
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Kosztowna nauczka ale zawsze mogli powiedziec ze sie nie da to wtedy byl by zonk.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Bywalec Awatar Yova
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Wszystko się da, jeżeli nie siłą to można jeszcze młotkiem . Zresztą jak by powiedzieli że się nie da to zostają jeszcze inne serwisy w europie, w których pewnie by się dało. No ale nie ma co gdybać, kosztownie bo kosztownie ale skończyło się tym że naprawią i szczęście w nieszczęściu że 5 cała.

Pozdrawiam
    "Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"
    18-35+85

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Podoba mi się test wytrzymałości tego statywu który kupiłeś... ciekawe jakie mozowanie mają panie w...
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Bywalec Awatar Yova
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Ciekawe czy siedzą na samych nogach, czy razem z głowicą
    "Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"
    18-35+85

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Współczuję upadku, kiedyś "zebrałem się w sobie" i napisałem spory post w wątku o statywach, prawda jest taka że przyzwoity statyw kosztuje to końcu mechanika jest a nie elektronika. Unikajcie wynalazków, mody i mitów, ludzie kupują statywy po 200zł i piszą na forum ze są świetne, kupują kolejni i znów pisza że tak - są wspaniałe - bo co niby mają napisać że wywalili dwie stówy zamiast iść na piwo - tworzą się mity i moda na dany model, a z tą "świetnością i wspaniałością" jest cieniutko.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ten Benro który kupiłem, 650 cośtam jak na razie wygląda bardzo spoko. Ciężki, stabilny, głowica wygodna i precyzyjna. zapiąłem 5D z 70-200/2.8 i nawet nie drgnął.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów