Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94

Wątek: Tanie statywy - przestroga

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie Tanie statywy - przestroga

Ku przestrodze, jakby komuś przyszedł do głowy pomysł kupowania tanich statywów foto, właśnie spadł mi z takiego statywu 5D z 85/1.2, efekt, obiektywu nie da się zdjąć z body i mocowanie jest dziwnie wysunięte. Już się cieszę na rachunek jaki mi Żytnia wystawi.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Łączę się z tobą w cierpieniach,[*]. Oby udało się odratować...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Ku przestrodze, jakby komuś przyszedł do głowy pomysł kupowania tanich statywów foto, właśnie spadł mi z takiego statywu 5D z 85/1.2
    Uśśśś!!! Ja mam taki statywik, co mu nogi drżą, jak założę 450D z 70-200 f4. Widze, że trzeba go jednak zostawić do kamerki video, TYLKO.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    wawa

Domyślnie

Normalnie bym tego nie zrobił, statyw kupiłem dawno temu jak jeszcze miałem 350D i leżał w szafie ale wpadła mi niespodziewana pakszotowa fuszka, studio mam w piwnicy i mi się nie chciało dymać na strych po stare 85/1.8 tylko zapiąłem to co miałem pod ręką no i sobie narobiłem. Człowiek to czasami głupi jest że aż przykro się robi. Właśnie oglądam manfrotto na allegro, no ale mądry i tak dalej...
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    mi się nie chciało dymać na strych po stare 85/1.8 tylko zapiąłem to co miałem pod ręką no i sobie narobiłem.
    pank, często bywam w Warszawie, może wpadne do Ciebie i posprzatąm Ci troche na strychu?

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    gorzej jak body i obiektyw odeszly do krainy wiecznego naswietlania w skrocie zwanej BULB
    Podoba mi się ten czarny humor

przycisk działa, obiektyw trochę można przekręcić ale ni cholery nie chce wyjść.
    kiedyś moja dziewczyna odkurzała pokój i podniosła niezapiętą torbe do góry za ucho i wyleciał z jakiś 80cm mój 300d z zapiętym 20/2.8 i uderzyło to to parkiet. efekt dość odwrotny. rozleciało się na dwie części. w sensie, obiektyw sie wypiął.

powodzenia!

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wyrazy wspolczucia - zestaw lupnal obiektywem zapewne? Ciezka sprawa, czekamy na niusy z serwisu.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Ta, walnął obiektywem, szczęście w nieszczęściu że o wykładzinę i miał założoną osłonę.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

No niestety, waga tego zestawu zapewne zrobila swoje - w sumie sam nie wiem co lepiej miec uszkodzone w tym przypadku... cena podobna.. gorzej jak body i obiektyw odeszly do krainy wiecznego naswietlania w skrocie zwanej BULB

A przycisk zwalaniacy mocowanie obiektywu dziala? Moze od uderzenia cos tam zeskoczylo i dlatego nie dasz rady odkrecic 'sloika'? Probowales stara chlopska metoda "nic na chama, walnij mlotkiem"?

Miasto
    wawa

Domyślnie

Przycisk działa, obiektyw trochę można przekręcić ale ni cholery nie chce wyjść.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Kiedys rozwalilem 50'tke 1.8 zapieta do EOS'a 3. Co prawda 50tka rozpadla sie na dwa mniejsze obiektywy (15 + 35mm ), ale kikutek przy korpusie nie chcial 'odlezc'. Jak sie pozniej okazalo padajac na obiektyw bagnet obiektywu wbil sie deczko do srodka i pomimo ze byl plastikowy to i tak wykrzywil jakies tam blaszki w body i dlatego nie chcial dac sie zdjac. Pomoglo mocne przekrecenie z jednoczesnym pociagnieciem ku sobie.

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów