Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 94

Wątek: Tanie statywy - przestroga

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Nie wiem czy Velbon Sherpa to tani statyw czy nie :wink: ale jeszcze nie miałem z nim problemu.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Sherpa to już szczebel wyżej, co znajduje odzwierciedlenie w cenie.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Dobra, kupiłem Benro A 650EX z głowicą HD 38, teoretycznie ma utrzymać 8 kg, z drogich firmowych zrezygnowałem, używam statywu kilka razy w roku i wydatek 3x takiej sumy wydawało mi się bez sensu, a z tego co udało mi się znaleźć w necie te Benro mają dobrą opinię.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Tanie aluminiowo-plastikowe statywy Velbon nie nadają się do lustrzanek. xxxD z kitem jakoś tam utrzymują ale o stabilności potrzebnej do długich czasów naświetlania nie ma mowy nawet przy takim zestawie. O ustawianiu aparatu w pionie czy choćby minimalnym wysuwaniu kolumny już nie wspomnę.
    Kiedys miałem dłuższy czas pożyczony tani statyw za 100 i parę złotych. Trzymać - trzymał. Ale jakby się mu głowicę nie skręciło to cały czas minimalnie głowica zjeżdżała w dół. Widać to było na fotkach nocnych na każdym czasie.
    Szkoda mi było kasy na manfrotto, ale w końcu przebolałem. I mimo że uzywam go raz na ruski rok to nie żałuję. Polecam też przy tej okazji statywy oświetleniowe. 2,8m kosztuje niecałe 400zł a jakość jest po prostu niesamowita. Lampki i osprzęt wszak też sporo kosztują
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Początki nałogu

Domyślnie

Szkoda pank, ze kupiles statyw bo byc moze bym byl zainteresowany zamiana mojego 190xprob + 486rc2 + torba na Twoja lampe, ktora chcesz sprzedac . Ale teraz to nawet nie proponuje bo juz po ptakach . A 430ex ma plastikowa stopke? :/

Teraz przynajmniej pank bedziesz miel markowy statyw. Ja na moim stawiam 40d + 70-200 f4 i nie ma problemow, chociaz na wietrze jeszcze nie testowal . Ale podziwiam odwage - polozyc taki zestaw na chinszczyznie
    Ostatnio edytowane przez Misiek87 ; 15-02-2010 o 16:53

Miasto
    wawa

Domyślnie

No to faktycznie po ptokach bo statyw zamówiony.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ptrk Zobacz posta
    A mniej wiecej pół roku temu była dyskusja, w której
    większość uczestników chwaliła wynalazki typu Benro i Goldphoto,
    sugerując, że MF to przepłacanie za 'lans'. I że konstrukcja chińczyków
    jest tak prosta, że nie ma co się w nich popsuć. A tu proszę - metal się kruszy.

http://canon-board.info/showthread.php?t=50816&page=3
    Chyba nawet sam się tam wypowiedziałem...

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Nie byłbym tak ortodoksyjny, Benro, Velbon oraz Slik też mają przyzwoite produkty w swojej ofercie.
    Swego czasu używałem statywu Bilory. Nogi są w użyciu do dziś, bo stabilne i lżejsze od frotki którą posiadam ale głowica.... gdy kupiłem oryginał 141RC, którego produkt Bilory był podróbą zrozumiałem skąd ta różnica w cenie :-)
    Oczywiście wezmę inne firmy pod uwagę, chciałem tylko stanowczo podkreślić swój bunt co do zakupu podróbek;]

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

wyrazy współczucia...
    życzę żeby naprawa była jak najtańsza a obiektyw służył jeszcze dluuugie lata
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Miasto
    wawa

Domyślnie

Jest diagnoza, wymiana pierścienia mocującego z soczewką, 1k w plecy.

Początki nałogu

Domyślnie

Czyli koszt porzadnego statywu . Jakbys to wiedzial wczesniej...

Lepiej tez 1k niz 6k za nowe szklo...

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów