Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 94

Wątek: Tanie statywy - przestroga

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Na pewno ta 'nierwonosc' wylazla z obiektywu? Zerknij na sprzet z profilu, czy obiektyw nie jest skierowany troche w dol? Jesli caly zestw lecial "na pysk" to pierwsze i najwieksze uderzenie powinno wlasnie sparwic, ze dol obiektywu wbil sie w korpus, a gora ewentualnie troche wyskoczyla lub wygiela bagnet body wyciagajac go na zewnatrz. Nie wydaje mi sie, aby cos moglo 'wyciagnac' sie z obiektywu, a juz na pewno nie bagnet.. w koncu to eLka

Tez staral bym sie to rozdzielic samodzielnie.. a jesli nie dasz rady to stoj nad serwisantem i patrz mu na rece, bo moze sie okazac ze obiektyw lub body jest sprawne, ale oni zechca zarobic...

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Udało mi się zdjąć obiektyw, body całe, działa z innymi obiektywami bez problemu, 85L też cały i o dziwo też działa, z tym że ma nierównomiernie wysunięty uchwyt bagnetowy, tak jak to widać na zdjęciach i ostrzy trochę z przodu i bardziej w lewo niż powinien. Tyle dobrego że na żytnią pojedzie sam obiektyw.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    ostrzy trochę z przodu i bardziej w lewo niż powinien.
    Że niby jak w lewo?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No to masz 85 1.2 TS-E za friko Zostaw, będą fajne efekty ^^

EDIT : HA! Pierwszy! Ubiegłem tego poniżej

czacha: jeden 'klik' i nie bedzie po tym sladu... :-P
    Ostatnio edytowane przez micles ; 15-02-2010 o 02:50

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zastanow sie czy warto oddawac do serwisu, w koncu masz jedyny na swiecie Tilt&Shift 85/1.2L ... pomysl o pionierskich efektach na slubach.. mogl bys tez zaczac organizowac kursy "T&S - DIY"

Dobrze ze body dziala - jestesm zaskoczony tym ze bagnet w obiektywie sie wysunal.. szybciej spodziewal bym sie wygiecia bagnetu w body.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Tia, TS-E w wersji podwójnej stałej, ogniskowej i płaszczyzny ostrości. Zaraz wystawię na allegro super nowość canona, jedyny egzemplarz w Polsce i kupię sobie za to nową 85L i jeszcze zostanie na 35L.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Wiesz pank ja wyznaje zasadę, że jak sprzęt upadnie to przestaje być na tyle profesjonalny abym używał go w pracy. Co innego jak coś nawali a co innego jak nawali po szybkim spotkaniu z podłogą. Nawet jak wszystko po naprawie będzie cacy to zawsze będziesz miał ten nieprzyjemny fakt w pamięci i będziesz o tym myślał przed każdym zleceniem.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Przestanę o tym myśleć w momencie sprawdzenia czy działa tak po naprawie jak działał przed.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

I nie zwalaj winy na tanie statywy. Zawsze tak się dzieje jak się mało uważa. W złości zawsze szuka się winnego. Jak coś miało spaść to i by spadło z Gitzo czy Manfrotto. Może być i tani. Byleby wiedzieć jak się zabezpieczyć.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Sergiusz, błagam Cię. Nie byłeś, nie widziałeś to po kiego te głodne kawałki. Zabezpieczenie mocujące szybkozłączkę nie wytrzymało ciężaru, śruba się lekko wysunęła i aparat wypadł. Stało się to jak byłem odwrócony do tego plecami bo właśnie ustawiałem światła. Nieuwaga nie ma z tym nic wspólnego, prędzej nieumiejętność przewidywania.

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów