Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910
Pokaż wyniki od 91 do 94 z 94

Wątek: Tanie statywy - przestroga

Coś już napisał Awatar Adamek13
    Miasto
    Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Widzę że jak niektórym samemu tani statyw szkód nie narobi to nadal będą siebie nawzajem przekonywać jakie to fajne urządzenia.
    Fajne czy nie, to nie każdemu się uśmiecha wydać kilka stówek na statyw na początku przygody z fotografią. pank, twoją niewesołą historię nie jeden użytkownik weźmie sobie do serca. Jedni może wymienią statyw na lepszy model inni będą bardziej uważać. Ja po przeczytaniu tego wątku, 3 razy sprawdziłem szybko złączkę w swoim Velbonie-wygląda w porządku. Kupując ten model sugerowałem się pozytywnymi opiniami użytkowników oraz dobrym stosunkiem ceny do jakości. Oczywiście go nie zachwalam, bo jest masa lepszych wynalazków. Uważam, że z odrobiną zdrowego rozsądku oraz znając swoje potrzeby można bezpiecznie używać statywu za 140 zł, a jak ma przydarzyć się coś złego to i Manfrotto nie pomoże. Pozdrawiam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Normat Zobacz posta
    zastanawiam się nad 3 modelami:
    - Velbon sherpa 600
    - Slik 340 DX
    - Benro Explorer A-197n6 (łamana kolumna) ale cena straszna hehhe droga
    czy ktoś posiada któryś z tych modeli i mógłby mi doradzić ?
    Proszę z tego wątku nie robić tego wątku: http://canon-board.info/showthread.php?t=834

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja fotografuję tylko i wyłącznie dla swojej przyjemności, mam taki statyw goldphoto + głowicę i jak na moje potrzeby jest wystarczający. Fotografuję głównie w mieście, na twardym podłożu, albo portrety więc jestem w stanie kontrolować aparat przymocowany do głowicy. Chociaż jakbym jeździła z aparatem w góry to pewnie przydałby się lepszy statyw. Narazie nie narzekam.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Na CB juz ktos pisal o peknieciu glowicy kulowej GoldPhoto. Sam posiadam nogi GP, kupilem wlasnie z glowica GP w zestawie. Glowice jednak sprzedalem, kupilem Benro B-3. Wolalem nie ryzykowac. Wiadomo, ze kazdy oszczedza wlasnie najczesciej na zestawie statywowym, myslac, ze statyw to statyw, jak w miare rowno stoi i bedzie ok...

Nogi mam zamiar zmienic, bo laczenia nog w GP takze potrafia poleciec, a sama dobra glowica wtedy nie uratuje body i szkla.

Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910

Uprawnienia umieszczania postów