Witam, ma pytanie dotyczące kliszy Fomapan 100, zrobiłem już cała klisze i czy mogę ją wywołać w labie? ( chodzi mi o klisze czarno-białą) odbitki oczywiście będę robił w ciemni. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje.
Witam, ma pytanie dotyczące kliszy Fomapan 100, zrobiłem już cała klisze i czy mogę ją wywołać w labie? ( chodzi mi o klisze czarno-białą) odbitki oczywiście będę robił w ciemni. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje.
Możesz ale tylko w labie który stosuje tradycyjny proces czarno-biały (czyli prawie żaden obecnie).
Dzięki za szybką odpowiedź, czyli będę musiał sam wywołać.
Pozdrawiam.
poszukaj lepiej na jakims analogowym forum dobrego czlowieka ktory ci za piwko wywola ten skadinad calkiem niezly film...albo zrob to sam ...naprawde proste jak cep i nie boli![]()
ZiemniaQ, gdybyś nie ukrywał skąd jesteś łatwiej by było Ci pomóc :-)
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Conik, wiem że to nie jest trudne , tylko najwygodniej było by mi zanieść do labu, ale w takiej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak wywołać jutro klisze podczas lekcji
MacGyver, jestem z Tarnowa
Dzięki chłopaki za zainteresowanie.
ps. Nie jestem śmierdzącym leniem ,zazwyczaj sam wywołuje klisze czarno białe tylko zdjęcia mam mieć na wtorek i dlatego chciałem sobie choć troszkę uprościć życie![]()
Ostatnio edytowane przez ZiemniaQ ; 14-02-2010 o 21:58
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj