Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Jak stworzyć akcję z przerwą na użycie brush lub erase tool?

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ale ja mam do obrobienia w ten sposob około 1000 zdjęć i chciałbym wrzucić je przez automate>batch, tak zeby po zapisaniu automatycznie wgrywało się kolejne zdjęcie. Zaczynam się obawiać, że adobe nie przewidziało takiej możliwości i będę musiał każde zdjęcie wgrywać manualnie.
    A może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł?

----------------------------------------

edit: Już nawet dałem temu spokoj i robię tak jak poradził Wojkij. Bede kazde zdjecie wrzucal osobno, tylko czemu ten cholerny ps za każdym razem każe mi wybierać folder do zapisu mimo nagrania w akcji "save as"? A jak już się uda nagrać akcję z save as, tak że mnie nie męczy okienkiem to dodaje w nazwie pliku "copy" na końcu mimo, że zapisuje w innym folderze. Jakaś masakra...

Stworzyłem dwie akcje, jedna pod f2(jakies tam filtry) druga pod f3(filtr i to cholerne "save as" oraz close) co najdziwniejsze po wrzuceniu foty i użyciu tylko tej drugiej akcji wszystko się zapisuje tak jak należy(w odpowiednim folderze i z oryginalna nazwą, bez "copy" i przede wszystkim bez męczącego okna zapisu) a kiedy najpierw użyję pierwszej akcji, a potem drugiej to okienko zapisywania nagle dostaje parcie na szklo.

Tak naprawdę Ten tysiak to zaledwie wstęp do kolejnych tysięcy więc każde okienko i kliknięcie mniej to ogromna oszczędność czasu.

ps wybaczcie chaotyczną wypowiedź, winna pora

pozdro
    Ostatnio edytowane przez Superdol ; 14-02-2010 o 04:35

Uprawnienia umieszczania postów