Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: Canon 100/2,8 USM Macro vs Sigma 150 mm f/2.8 EX DG HSM APO Macro

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Pora na fotki z pierścieniami dystansowymi.
    Kilka słów o samych pierścieniach.
    Te które mam to KENKO EXTENSION TUBE DG FOR CANON /AFs czyli z przeniesieniem automatyki.

Pierścienie są wykonane bardzo starannie , mają metalowe mocowania bagnetowe z obu stron i pewnie działające zatrzaski. Są sztywne , nie uginają się pod wpływem ciężkich obiektywów. Nie mają też widocznych w środku błyszczących drutów przenoszących automatykę jak to jest w tańszych pierścieniach z Allegro.
    Zamiast drutów mają matowe , wyczernione wykończenie zapobiegające odblaskom.

Oba obiektywy z zastosowaniem kompletu 3 pierścieni 12,20 i 36mm dają skalę odwzorowania ok. 2:1 z odległości 16cm Sigma i 12cm Canon.

Pełne klatki bez cropa nie wyostrzane , tylko zmniejszone w PS do 800pix na dłuższym boku. Lekko muśnięte Levelsami dla wyrównania jasności bo lampa nie doświetlała przy większych przysłonach i fotki były ciemniejsze od poprzednich.

Przysłona f8

Przysłona f16

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Nie trzeba przyklejać banknotu do podłoża, wystarczy poprosić w banku o nowy banknot w stanie "bankowym" /bez fałdów/ i przymocować go do podłoża choćby pinezkami.
    Bank był już zamknięty :-D pinezki nie przyszły mi do głowy , zastosowałem gumki recepturki.
    Test już zrobiony, rada może się przyda do następnego , choć wątpię czy będzie , ale kto wie.
    Ostatnio edytowane przez jacapa ; 03-03-2010 o 23:05 Powód: Automerged Doublepost
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Uprawnienia umieszczania postów