Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: Canon 100/2,8 USM Macro vs Sigma 150 mm f/2.8 EX DG HSM APO Macro

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rostek andrzej Zobacz posta
    Chyba się skuszę na te pierścienie Kenko
    Dalej są te same różnice, chociaż może już nie tak rażące, pewnie oko się przyzwyczaiło :wink:
    Ja kupowałem na e-bay, wysyłka z Azji, wychodzą niewiele drożej o tych tanich z Allegro.
    Miałem taki z Allegro , ale nie polecam. Mocowanie bagnetowe z jednej strony mają plastikowe i te druty w środku. Te tanie do małych obiektywów np. 50-60mm w ostateczności mogą być , ale do Sigmy 150/2,8 na pewno są za "wiotkie" .
    Na moim laptopie różnice w fotkach o których piszesz są bardzo subtelne , prawie nie widoczne , ale jutro popatrzę na lepszym monitorze . Ja mam tą przewagę, że dysponuję fotkami w pełnej rozdzielczości, to trochę mi łatwiej. Zamieszczę jeszcze fotki z Raynoxem i podsumuję moje spostrzeżenia z rozdzielczością w makro. Muszę jeszcze potestować kadry bardziej portretowe , bo co ciekawe wyniki z testów portretowych jak na razie są odwrotne od makro. Jakoś trudno mi w to uwierzyć więc zrobię dodatkowe testy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez rostek andrzej Zobacz posta
    Dalej są te same różnice, chociaż może już nie tak rażące, pewnie oko się przyzwyczaiło :wink:
    Nie jestem pewien , ale to może być przyczyną.

Cytat Zamieszczone przez jacapa Zobacz posta
    Lekko muśnięte Levelsami dla wyrównania jasności bo lampa już wyraźnie niedoswietlała i fotki były ciemniejsze od poprzednich.
    Ps. Światło lampy odbite od sufitu Na wprost nawet z dyfuzorem dałaby śmiało radę.
    Ostatnio edytowane przez jacapa ; 14-02-2010 o 13:39 Powód: Automerged Doublepost
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Uprawnienia umieszczania postów