Pokaż wyniki od 1 do 10 z 75

Wątek: Pomiar światła

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Czyli tak w zasadzie jest to bardzo trudne do określenia. Wiadomo, że ekspozycje ustawiamy zależnie od tego co chcemy uzyskać. A co, jeśli chcemy uzyskać idealne odwzorowanie danej sytuacji? Z jakiego pomiaru skorzystać i czy (w jaki sposób) będzie pomocny histogram?

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomurbanowicz
    Czyli tak w zasadzie jest to bardzo trudne do określenia. Wiadomo, że ekspozycje ustawiamy zależnie od tego co chcemy uzyskać. A co, jeśli chcemy uzyskać idealne odwzorowanie danej sytuacji? Z jakiego pomiaru skorzystać i czy (w jaki sposób) będzie pomocny histogram?
    tomurbanowicz - artykuł wysłałem na priv
    Minek i McKane zgadzam się z wami, dokładnie tak samo uważam
    ale czemuś ten histogram ma słuzyć, częstu tu na forum, czy plrec.foto.cyfrowa padały stwierdzenia że przy aparacie cyfrowym to pomiar punktowy nie jest tak bardzo potrzebny bo jest histogram.
    (ja nie mam apartu cyfrowego więc nie bardzo mogę sprawdzić w praktyce to co było napisane w tym artkule, ale wydaje mi się że treś jego była logiczna i dla kogoś kto wie jak posługiwać się przysłoną, czasem naświetlania i korekcją histogram może być bardzo pomocny, a w praktyce przekonam się już niedługo)

Uprawnienia umieszczania postów