Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Wątek: Wybór aparatu do 3500zł.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Gdyby mnie bylo stac na 7D albo lepiej - 5Dmk2 to wybrał bym FF i kupił sobie Lke z f2.8 i bym byl szczesliwy;D

ale twoj post zabrzmial tak jakby canonem z nizszej polki nie mozna bylo zrobic dobrego zdjecia?? a co np zestaw 550D + 17-40 f4 nie bylby dobry;> nie mowie ze juz bym bral te szklo ale gdybym je sobie sprawil a moja przygoda z fotografia by sie rozwinela to napewno kupilbym pozniej puszke ktora bylaby mi potrzebna... a co do filmow z dslr...hmm widziales jakie cudo mozna tym nakrecic;> oczywiscie mowie juz po zlozeniu w jakims programiku... moze adobe after effects... a na poczatek moglbym sie pokusic o 550D i jakies inne szklo niz kitowe. Wiekszosc moich znajomych ma canona wiec dostep do innych szkiel bym mial.

Musisz tez wziasc pod uwage ze niektorych nie stac od razu na FF. Ja gdybym mogl sobie sprawic 7D napewno bym nie byl niezadowolony i dokladal od razu 2-3 tys zl na 5dmk2 skoro moj budzet oscylowal by w granicy 5k za body. Skoro chce miec filmy to chyba nic mi nie pozostaje jak 550D... Jesli jednak z nich zrezygnuje to najprawdopodniej wezme 50D. Owszem potrzebuje sprzetu do fotografii i mam zamiar dokupic sobie lampe i jakas portretowke...niestety jesli wydalbym 5 tysiecy na np 7D nie moglbym juz nic innego dokupic a na samo body odkladac bym musial kilka miesiecy wiecej.

Pozdro
    D90 + 18-70 + SB700

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

kup 550 - bedziesz mial filmy, dobrej jakosci zdjecia do iso 1600 (o ile nic nie popsuja w stosunku do 500d) i wiecej kasy na obiektyw.
    powodzenia

Bywalec Awatar daviddark
    Miasto
    Cork - Ireland

Domyślnie

7D odradzam - chociaż obsługę i tryb filmów ma chyba najlepszy. Generalnie to bym go polecił do samych filmów. Do zdjęć to tylko z najlepszymi L-kami - jak wspomniałem testowałem właśnie z 17-40L i byłem bardzo rozczarowany.. 40D skopał mu tyłek. po prostu napakowana matryca nie dała zbytnio rady. Tak tylko piszę bo wiem że to ponad budżet.
    550D będzie miał takie samo napakowanie pikseli jak 7D (który na pewno jest bardziej zaawansowaną konstrukcją niż będzie 550D) - więc można się tylko domyślać co z tego wyniknie. Ja piszę to co odnotowałem po 2 miesięcznej przygodzie z 7D z różnymi obiektywami. Oczywiście filmy są mega dobre - jakość i głębia z jasnymi stałkami jest rewelacyjna.

Najważniejsza rzecz jaką musisz wziąć pod uwagę to taka, że Ty kupujesz swoją pierwszą lustrzankę. Ja pracowałem już z kilkoma przez ostatnie 1.5 roku - bo to wtedy kupiłem swoja pierwszą i zaczynałem przygodę z fotografią. Więc nasze pojęcie jakości i plastyki zdjęć jest względne - to co Ciebie prawdopodobnie rzuci na kolana, na mnie nie robi już żadnego wrażenia i pewnie ta rozmowa przypomni Ci się za jakiś rok.. może dwa

Pozdr i powodzenia w wyborze sprzętu

P.s. już jesteś mądrzejszy o pewne informacje po tych kilku postach.. więc to chyba działa
    5D2, 60D, 35 1.4 L, S50 1.4, C50 2.5 Macro, 85 1.8, 70-200 2.8 IS L
    (2011) 27" iMac i7 3.4Ghz 16GB, 2T, 2GB Radeon, LaCie 1TB LBD Thunderbolt
    Blog
    portfolio

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

W kazdym badz razie dzieki za wsparcie poki co robie zdjecia aparatami kumpli i wiem jedno-ze napewno nie kupie nic bez lustra;D a tryb filmow naprawde moze mi sie przydac pzdr
    D90 + 18-70 + SB700

Zablokowany

Domyślnie

na pewno bym nie bral 40d; jesli mialbym juz tyle pieniezkow do wydania na body poczekalbym chwile i dozbieral do jakiegos 5d uzywanego; roznica przeogromna co do aps-c; ale jesli to twoj pierwszy aparacik i nigdy nic wczesniej...kup np canon s2is etc nie wiecej

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patricko Zobacz posta
    na pewno bym nie bral 40d; jesli mialbym juz tyle pieniezkow do wydania na body poczekalbym chwile i dozbieral do jakiegos 5d uzywanego; roznica przeogromna co do aps-c; ale jesli to twoj pierwszy aparacik i nigdy nic wczesniej...kup np canon s2is etc nie wiecej
    kolega ma chyba problemy z czytaniem... a druga sprawa.. 40d jest gorsze od takiej małpki?? oj chyba te forum jest za trudne dla niektorych...;]

pzdr
    D90 + 18-70 + SB700

Bywalec Awatar daviddark
    Miasto
    Cork - Ireland

Domyślnie

Zgadzam się z przedmówcą .. za trudne widać
    5D2, 60D, 35 1.4 L, S50 1.4, C50 2.5 Macro, 85 1.8, 70-200 2.8 IS L
    (2011) 27" iMac i7 3.4Ghz 16GB, 2T, 2GB Radeon, LaCie 1TB LBD Thunderbolt
    Blog
    portfolio

Domyślnie

Canon 40D to chyba teraz najtańsza alternatywa dla zaczynających od body średniej klasy, w dobrych pieniądzach można ją kupić, z 50D porównać nie ma co bo 40stka to kałasznikow a 50 to chyba thomson z 2 wojny światowej. Cena do Jakości na ogromny plus dla 40D, chyba że ktoś potrzebuje filmować to wtedy coś z nowej lini, ale czy aparat kupujemy dla filmowania, no może niektórzy ...
    Canon FF i słoików kilka

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Ale czy pierwsze lustrzanka musi juz byc semi-pro?? hmm a co do fimow to lepiej je miec niz nie miec, nie prawdaz?? no i tak jak juz powiedzialem ze jakosc filmow z eos'ow jest naprawde powalajaca... tanie kamery do 2500zl moga sie schowac...
    D90 + 18-70 + SB700

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

a moze doradzicie mi cos do 2000-2500 ?? reszte moglbym przeznaczyc na co innego(lampa + szkła).
    D90 + 18-70 + SB700

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów