Ja meialem zalatwic kalibracej, a TIP mial zaplacic.
Teraz w sumie tak mysle, ze chyab mu rzeczywiscie jednak odesle.
Dzieki
Ja meialem zalatwic kalibracej, a TIP mial zaplacic.
Teraz w sumie tak mysle, ze chyab mu rzeczywiscie jednak odesle.
Dzieki
Napisz jaki to TIP... zeby ktos inny w przyszlosci na niego nie trafil z ta sigma ;-)
[OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]
Ja ze swojej strony dodam, ze zachowałbym się tam samo, jak ów TIP. Sprzedaję te i inne szkła, a jeśli u kogoś będzie bf lub ff 1 cm i się z tym zwróci do mnie, to naturalne będzie, że go odeślę do serwisu. Tym bardziej, że ten sam lens może zupełnie inaczej chodzić na dwu różnych puszkach.Zamieszczone przez esenpe
O obiektywach wiem prawie wszystko
Marcin K - no to TIP jednak nie dał tak ciała, skoro zgodził się na taki układ
Cichy - ok, jednak myślę, że 5 dni, które przysługuje na zwrot towaru zakupionego przez internet bez podania przyczyny powinno zostać uwzględnione.
Myślę jednak, że sprzedaż "tipowska" rządzi się swoimi prawami.Zamieszczone przez rysiaczek
Poza tym nie wyobrażam sobie sytuacji, w której ktoś kupuje np. 350d w piątek, przychodzi w środę i mówi "wie pan, jednak nie chcę tego aparatu".
Wszystko rządzi się swoimi prawami i również sobie nie wyobrażam takiej sytuacji - mimo, że jest ona prawnie dopuszczalna i obowiązkiem sprzedawcy jest przyjąć zwrot.Zamieszczone przez Cichy
Ja po prostu uważam, iż pewne rzeczy powinny być omówione (chocby nawet mailownie) już w trakcie zakupu - np. "umówmy się, że nie ma możliwości wymiany bądź zwrotu produktu w pełni sprawnego" i po sprawie![]()
Cichy - to jest nie fair, jezeli aparat bylby sprawny tez bym nie odmienil, ale co innego jakby mial wade.
Niestety, takie życie. Jesli chce się kupić taniej nie można korzystać ze wszystkich przywilejów konsumenckich.
Patrzac z punktu widzenia sprzedawcy moze i masz raceje, dobrze, ze np.: na allegro jest spora konkurencja :P
Dziekuje wszystkim za podpowiedzi.
Odeslalem wczoraj obiektyw.
Dzis mam miec pieniadze na koncie.
Teraz mam dylemat, czy szukac innej Sigmy 18-50/2.8, czy moze kupic Tamrona 17-35.
Co o tym myslicie ?
Pytalem sie roznych TIPow i polecali mi Sigme. Z drugiej strony czytalem wiele dobrego o tym tamronie.
Troche sie boje, ze znow trafie na jakis felerny model.
Pierwszy raz mi sie zdarzyl kontakt z takim "innym" szklem.