Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: ColorChecker Passport

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Qrczaki, a może poświęcisz dwie min. na obejrzenie czegoś na co inni stracili wiele godz. tworząc materiał w Tips Tricks? <.?":IIIIIIrwa
    rosjanie]
    Zacznę od tego że zwrócił mi Pan uwagę w dość nieciekawy sposób (słowo "****a", zamaskowane chodźby nie wiem jak solidnie o czymś świadczy). Założył Pan z góry że mam podstawowe braki w w wiedzy na omawiany temat (bo jestem młodszy, lub mam mniej postów?) zwracając przy tym uwagę, iż proponuje osobie, najwyraźniej nie do końca zaznajomionej z tematem, zapoznanie się z innymi, tańszymi alternatywami (których w sumie jak Pan sam przyznał jest w posiadaniu). I gdzie tu logika? Sam Pan zacytował:
    "To tylko przykłady."<--chyba nie wymaga to komentarza.
    Proponuję przeczytać dwa razy zanim założy Pan co autor miał na myśli.

Z proponowaną literaturą zapoznałem się dawno temu, zresztą nie tylko z tą pozycją.
    ColorChecker Passport jest solidnym narzędziem (sam niestety nie posiadam i tu akurat ma Pan nade mną przewagę) ale jest także mało użyteczny bez odpowiedniego oprogramowania, lub przynajmniej wyposażonego w curves dla poszczególnych kanałów.

Ogólnie wolałbym abyśmy oboje potraktowali całą ta sytuację jako niepotrzebne nieporozumienie, bo temat można niepotrzebnie drążyć w nieskończoność.
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez More86 Zobacz posta
    Zacznę od tego że zwrócił mi Pan uwagę w dość nieciekawy sposób (słowo "****a", zamaskowane chodźby nie wiem jak solidnie o czymś świadczy). Założył Pan z góry że mam podstawowe braki w w wiedzy na omawiany temat (bo jestem młodszy, lub mam mniej postów?) zwracając przy tym uwagę, iż proponuje osobie, najwyraźniej nie do końca zaznajomionej z tematem, zapoznanie się z innymi, tańszymi alternatywami (których w sumie jak Pan sam przyznał jest w posiadaniu). I gdzie tu logika? Sam Pan zacytował:
    "To tylko przykłady."<--chyba nie wymaga to komentarza.
    Proponuję przeczytać dwa razy zanim założy Pan co autor miał na myśli.

Z proponowaną literaturą zapoznałem się dawno temu, zresztą nie tylko z tą pozycją.
    ColorChecker Passport jest solidnym narzędziem (sam niestety nie posiadam i tu akurat ma Pan nade mną przewagę) ale jest także mało użyteczny bez odpowiedniego oprogramowania, lub przynajmniej wyposażonego w curves dla poszczególnych kanałów.

Ogólnie wolałbym abyśmy oboje potraktowali całą ta sytuację jako niepotrzebne nieporozumienie, bo temat można niepotrzebnie drążyć w nieskończoność.
    Pozdrawiam
    ColorChecker Passport jest sprzedawany jako zestaw: wzornik plus oprogramowanie.I to powoduje zapewne wzrost ceny . Naprawdę nie wiem czy jest Pan młodszy, zakładałem że nie .Żeby uciec od dyskusji i emocji zupełnie mi niepotrzebnych pozwoliłem sobie wpisać Pana do listy Ignore. Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 15-02-2010 o 22:06

Uprawnienia umieszczania postów