Ja ostatnio znowu odzyskałem wiarę w swój egzemplarz - na 5d2 żyleta w centrum na 1.8 - mniam mniam!
Ja ostatnio znowu odzyskałem wiarę w swój egzemplarz - na 5d2 żyleta w centrum na 1.8 - mniam mniam!
taaa, ja ostatnio miałem kilka dni pozyczone 85/1.8 o którym też mówi się, że na f/1.8 to ma rewelacji. robiłem właściwie sport i większość zdjęć na 1.8 żyletka. miałem posluchac sie forum i domknac, ale swiatla bylo tyle co nic, wiec olałem forumowe zasady i zająłem sie fotografią ;-)
No i bardzo dobrze. Ja po lekturze CB zawsze z pewnym dystansem pochodzę do spustu migawki. Dobrze, że zazwyczaj po kilku strzalach mi mija![]()
Allxages, 85tka na 1,8 ma potworne aberracje, które na 2,2 prawie w 90% znikają. To jedyna wada tego obiektywu
Micles, Ty też masz 28mm f/1,8 ?
Założyłem sobie FOTOBLOGA
No tak, Wy warszawiacy to macie prawo nie wiedzieć skąd i po co są mażoretkiTak się przyjęło na Śląsku że podczas uroczystości one se tańcują przed orkiestrą dętą i kordonem wojskowym. Wy nie macie tego u siebie ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
To może moja była jakaś szitowa:
Ostatnio edytowane przez Troyan ; 05-05-2010 o 00:03 Powód: Automerged Doublepost
to to różowe na siersci, obroży, wodzie i wszędzie to aberracje na f/1.8? o jezuśku...
To 34 to wygląda jak przygotowania do jaiegoś dnia wyzwolenia czy coś w ten komunistyczny deseń w Chinach czy innej Korei Pn. Oczywiście nie czepiam się zdjęcia tylko tego co się tam dzieje ((:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No proszę Cię. Jakbym brał wszystko z tego foruma na 100% to chyba w ogóle bym z domu nie wychodził, bo po co focić tą STARĄ 5D, która już zdjęć nie robi, po co w ogóle zdjęcia robić nie posiadając inwentarza składającego się wyłącznie z L...
Ostatnio edytowane przez Ernest_DLRS ; 14-05-2010 o 20:33 Powód: Automerged Doublepost
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8