No to[*] za koszmarne światło, faktycznie![]()
No to[*] za koszmarne światło, faktycznie![]()
29. Za płytka GO, laska już poza. Ręce - komicznie
30. Usta faceta dziwnie wyszły akurat pod takim kątem.
31. Za mało kolorowej flary. Ucz się od trampka :P
32. Najlepsze, chyba brak zastrzeżeń.
33. Na co się patrzą? Ręka dostała winietą. Rajstop pofałdowany pod kolanem.
Przyjemne foty, ale na takim poziomie średni+. Nie ma dostatecznie dużo wow-effect.
Co do 31, no właśnie, na kolejnym plenerku musze poćwiczyć takie coś. czy "natężenie" tego efektu wzrasta np. z otwarciem/przymknieciem przesłony ? Czy może to najbardziej wychodzi przy określonej ogniskowej ? Jak to jest ?
Założyłem sobie FOTOBLOGA
Musisz mieć 24L, 35L albo 85L. Inaczej fajowej flary nie będzie
Serio : nie wiem, poeksperymentuj, długo ci to nie zajmie, a słońce na niebie dość duży odsetek doby można znaleźć...
Musisz przymknąć obiekty do F 32 i ustawić czułość na ISO 6400 żeby fotony odpowiednio kąsały matryce![]()
Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.
Aha - na pewno wskazanym jest mieć czyste soczewki![]()
Nie mam f/32 ino chyba 22. Da sie to jakoś przestawić ? Może są jakieś pokrętełka w obiektywie ? No wiesz, tak samo jak elektroniczny ogranicznik prędkości w samochodzie, może coś takiego jest w aparacie. Wyciagnąć taki bolec i nagle z f/22 można se zrobić i f/64
@Micles:
Akurat soczewki mam czyste, gorzej z okularami na nosie, zawsze mi się obsmarują od tej gumki przy wizjerze.
Założyłem sobie FOTOBLOGA
Najsowo. Jedyne zastrzeżenie/pytanie : czy na 34 ta pani co wystaje z drugiej pani, to robi tym dwóm pozującym paniom zdjęcie? Nie stoi ona za blisko?
Fajnie by było, jakby w pełni było widać co się tam dzieje, bo teraz to to są moje dość daleko posunięte domysły i jestem niepewny.