Strona 18 z 37 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 364

Wątek: [perqsista]

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Pierwsze do kosza Raz ze swiatlo (jego brak) ni z gruszki ni z pietruszki, mlodzi w cieniu (moze lampa?), a dwa ze chyba ktos z lewej strony mial wiekszy obiektyw i przyciagnal wzrok Jedna rzecz ktorej sie nauczylem przy robieniu jakichkolwiek grupowych fotek, chocby pamiatkowych z imprezy: wszyscy inni fotografowie sio! I prosze patrzyc tu

Reszta w sumie moze byc (z wyjatkiem trzeciego od konca - podobne uwagi j.w.), choc porownujac z pierwsza seria spodziewalem sie czegos wiecej
    muflon trzeci post na forum kiedy sie o sekundy spozniam po tobie
    i zawsze piszemy o tym samym
    ciekawe
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perqsista
    Co do ciemności -to tak to jest jak się foty w nocy obrabia przy pogaszonych światłch . Wszystkie pod świato były dopalane lampą z dyfuzorem (FELowane na suknię - może fdlatego za mało światła). Mam rawy wiec myśle ze coś się da powyciągać

Edit1
    Muflon masz całkowicie rację że w 2 serii fotki gorsze. W pierwszej byl plener gdzie było ładne świato przestrzeń i względnie dużo czasu. Tutaj poszło kilka zdjeć które byłem zmuszony wykonywać przy wybitnie kontrastowym świetle, często niezaleznie ode mnie pod światło do tego szybko.

Edit2
    Powyciągałem trochę cienie w tych2 zdjeciach. Więc prosze się nie sugerować uwagami (słusznymi) muflona i Shagiego. To niedoświetlenie wynika chyba jednak też trochę z przyzwyczajeń do zdjeć landszaftów gdzie starałem się za wszelką cenę uniknąć przepaleń . Wydaje mi się że do zdjeć ślubnych robionych często w warunkch trudnego, kontrastowego oswietlenia ważniejsze jest poprawne doświetlenie młodych niż nieprzepalone niebo
    moze jestem mlody w fotografowaniu to juz zrobilem kilka slubow i wydaje mi sie za jak robisz pod switlo na lampie +2/3 lub nawet +1EV wtedy pasz tło ładne i młodzi ładni i FEL`ujesz oczywiscie na panstwa mlodych tylkozawsze twarz pani mlodej

jak jest znowu ciemno to wysokie iso dla tla i lampa -1/3 , -2/3ev dla pierwszego planu i lampy prawie nie widac i jest naturalnie

a ponadto nie shagi tylko shaqi przez Q
    prawie 2 metry wzrostu i 108 kilo wagi i gralem zawodowo kiedys w kosza
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaqi

a ponadto nie shagi tylko shaqi przez Q
    prawie 2 metry wzrostu i 108 kilo wagi i gralem zawodowo kiedys w kosza
    Wybacz shaqi - jak mogłem...siedziałem kilka sezonów przed telewizorem (jak NBA leciało na 2-jce) i po nocach oglądałem, amatorsko grałem i nie skojarzyłem , że to TEN Shaqi(l) Co do lampy masz zdecydowanie rację, szczególnie pod światło. Miałem za małą korektę (+1/3) do tego FELowalem na suknię bo nie chciałem przepałów . Na szczęcie to były RAWy więc idzie co nieco powyciągać. Do tego kilka innych kadrów wyszło nienajgorzej, w sierpniu następni samobójcy chcą żebym na nich ćwiczył więc tego samego błędu już raczej nie popełnię.

Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

najwazniejsze to sie nie bac
    powodzenia

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kilka wakcyjno-weekendowych z ostatnich tygodni.
    Wiem-wiem wiekszość do albumu ale ten EF85mm to powoduje, że jednak zdjecia same "wyskakują" z albumu.
    (ptaszki i ważki robione z różnym skutkiem EF100-300)

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.

Coś już napisał Awatar Eddie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pieknie Ci sie te foteczki prezentuja. Zdjecia dzieciakow podobaja mi sie najbardziej

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pojawili się kolejni śmiałkowie, którzy chcieli żebym ćwiczył na ich ślubie...
    Chciałbym przeczytać co Wy o tym myślicie (zdanie Młodych znam).

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7

8

9

10

11

12

13

14

knifer
    Guest

Domyślnie

Jak dla mnie 11,12,13,14 z naciskiem na 13 - bardzo fajne ujecie - gratulacje

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

plener mi się podoba
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Trochę zdjeć z wakacji: