Strona 13 z 37 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 364

Wątek: [perqsista]

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    no muflon, to chyba nie jest wielka zagadka. Przecież zdjęcie jest po skosie i trawa jest mocno w tle za ptaszkiem.
    Czyli ptaszek jest jeszcze bliżej niż te najbliższe krzaki? No to ja mam coś nie tak z poczuciem perspektywy, bo mówi mi ono, że w takim razie byłoby widać.... może dziób Poza tym najbliższe i najdalsze fragmenty łąki są IMHO bardziej rozmyte niż "środek". A w takiej sytuacji (o ile nie było to robione 600mm @f/1.8 ;-)) to nie ma bata, jakieś trawki w środku muszą być ostre...

BTW, Ja nie robię żadnych zarzutów, czy coś ;-) po prostu ciekaw jestem jak to było naprawdę.

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Czyli ptaszek jest jeszcze bliżej niż te najbliższe krzaki? No to ja mam coś nie tak z poczuciem perspektywy, bo mówi mi ono, że w takim razie byłoby widać.... może dziób Poza tym najbliższe i najdalsze fragmenty łąki są IMHO bardziej rozmyte niż "środek". A w takiej sytuacji (o ile nie było to robione 600mm @f/1.8 ;-)) to nie ma bata, jakieś trawki w środku muszą być ostre...

BTW, Ja nie robię żadnych zarzutów, czy coś ;-) po prostu ciekaw jestem jak to było naprawdę.

a może krzaczki z przodu były wyzsze niż trawa za nimi nad która to bociek leciał? W takim układzie krzaczki jeszcze nie w go a trawa juz za go.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi
    a może krzaczki z przodu były wyzsze niż trawa za nimi nad która to bociek leciał. W takim układzie krzaczki jeszcze nie w go a trawa juz za go.
    No dobra, to rzeczywiście byłoby wytłumaczenie ;-)

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No dobra rozwieję wątpliwosci. Wszyscy mieliście trochę racji z tym boćkiem.
    Co do nieostrej trawki było w 100% jak napisał Kubaman i Zigi. Na oryginalnej fotce nie ma nic ostrego oprócz boćka, trawa nie jest nigdzie ostra. Muflon z kolei miał rację że GO jest podejrzanie mała. Grzebałem trochę z lens blur ale wyłącznie na 1-szym planie. Kilkadziesiat px przed boćkiem nic już nie było blurowane.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perqsista
    Co do tych dwóch kwadratowych to napisałem uczciwie, fotka "na dopingu" - boćki z zoo.
    Ja naprawde nie ma nic przeciw fotkom w zoo, o ile ich wlasciciel nie pisze ze to wildlifephoto

Znam Twoje zdanie dotyczące kadrowania w postpocesie i generalnie się z nim zgadzam.
    Ciesze sie

Zawsze staram się w miarę swoich skromnych umiejętności oceniać zdjecie przed naciśnięciem spustu migawki. Generalnie ma to dla mnie wymiar jak najbardziej praktyczny. Osobiscie nie mam nic przeciwko dobrze zrobionemu postprocessowi, ale taki jest niestety wybitnie pracochłonny. Przy dobrym kadrze po prostu nie traci się aż tyle czasu na takie zabawy
    Własnie dlatego wole sie bardziej postarac w terenie, robiac na slajdach takie myki nie przechodziły, celuloidu nie dało sie "podrasowac"

No i oczywiscie schody się zaczynają jak z takiego cropa trzeba zrobić odbitkę ...

Swięte słowa

Pozdr
    rafal gawelda

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Teraz z innej beczki. Przy okazji rodzinnego kotleta (bierzmowanie) chciałem popróbować takiej specyficznej niedzielno-popołudniowej reporterki (w kościele i przed kościołem). W sumie tematy wokół samej uroczystosci wydawały mi się znacznie ciekawsze. Sami oceńcie czy udało mi się opowiedzieć historyjkę "Wokół bierzmowania":

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7

8.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Te na zewnątrz to raczej niewiele mówią na temat: "bierzmowanie"
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Bierzmowanie bez bierzmowania. Gdyby nie tytuł to nikt by nie wiedział osochozi. Jeśli o mnie chodzi to ja tu nie widzę opowiedzianej historii.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przecież napisałem że to nie o bierzmowaniu tylko przy okazji bierzmowania. Fotki z bierzmowania mam w szufladzie. Wydawało mi się ze wypatrzyłem kika ciekawych momentów (fakt, mogły się zdarzyć przy innej okazji). Jeżeli to się Waszym zdaniem kupy nie trzyma to OK, ale nie piszcie, że tu bierzmowania nie widać-nie widać bo nie ma być widać. Chodzi mi wyłacznie o te otoczkę dotyczącą uroczystosci kościelnej, oczekiwanie, reakcje ludzi, znudzone dzieci itd...

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

7 mi się podoba, tylko sam nie wiem czy lepiej by było z nieobciętymi trzema głowami czy też odwracały by uwagę...
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Strona 13 z 37 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów