nie wiem, czy to takie samo rozwiązanie jak w moich MARKO FLASH, ale lampy są zasilane tylko napięciem 12V nie ma opcji 220V bezpośrednio z sieci
nie wiem, czy to takie samo rozwiązanie jak w moich MARKO FLASH, ale lampy są zasilane tylko napięciem 12V nie ma opcji 220V bezpośrednio z sieci
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
moja też jest, ale zawsze dostaje 12V z aku lub ze specjalnej przetwornicy, która jest jednocześnie ładowarka do aku
nie ma jako tako gniazda do sieci
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
MaciekH - po co chcesz podlaczac aku zelowy przez przetwornice? Przebieg prady z takiej taniej przetwornicy moze Ci uniemozliwic prace. Sadze, ze łatwiej podlaczyc akumulator zelowy pod dedykowane wejscie zasilania z gniazdka zapalniczki - taniej i bezpieczniej.
Dodam jeszcze, ze oba Explorery maja gniazdka do ladowania z gniazdka zapalniczki (pomijajac gniazdo battery packa w XT SE) - mozna z nimi zrobic dokladnie to samo, co planujesz z battery packiem quantuuma ;] A battery pack do XT SE mozna zrobic samemu w baardzo latwy sposobhttp://www.youtube.com/watch?v=7lTon...eature=related
Aaa, tak dla fanu... Nie jest to dla Ciebie oczywiste, że po to by zasilić lampę studyjną tam gdzie nie ma dostępu do gniazdka? A żelowy dlatego, że taki jest lepszy przy takim zastosowaniu...
Jeśli wybiorę odpowiednią (sinusoidalną) przetwornicę nie widzę powodu dla którego praca z czymś takim była by niemożliwa... A nie każda lampa ma wejście zasilania z gniazda zapalniczki... Właściwie, to nie znam takich lamp, może mnie uświadomisz?
aligator16, tutaj masz przykład http://www.youtube.com/watch?v=7g17KuAGexM
różnica jest taka, że w europie potrzebny jest inwerter z 12V na 230V a nie na 110V tak jak na tym filmik, a plus tego taki, że u nas taka przetwornica będzie tańsza![]()
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R
Pisalem w kontekscie zasilania dual powerow - jesli podlaczac do nich akumulator zelowy to bezposrednio do gniazdka zapalniczki battery packa. O zasilaniu lamp przetwornica bylo juz sporo.
Dla funu okaze sie, ze zakupiles przetwornice ktora nie bedzie dzialac - koszt DOBREJ przetwornicy z pelnym sinusem to ok 1500 PLN i wiecej. Przetwornice z 'sinusem' za kwoty 600 pln mozesz odpuscic. Dla potwierdzenia proponuje abys porozmawial z projektantami np. w AZO, albo zakupil takie urzadzenie i sie przekonal.
Gosciu na w/w filmiku na YT używa inwertera "pure sine" za 99$ i działa, więc nie uważam, za konieczne kupowania jakiś hi-endowych urządzeń, za x k pln...
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R
Kup, sprawdź, jak zadziała, będziesz miał wielu wdzięcznych naśladowców![]()
a ja bym polecał sprawdzić samemu przed zakupem.
Sprawdziłem na AZO 2000S pure sine. Działa. Mam Bowensa 750Pro. Co prawda podczas ładowania lampa sygnalizuje błąd (power out of range) ale lampa się ładuje i działa. Inwerter kosztuje 600 zł.
Tak czy inaczej polecam każdorazowo sprawdzić gdyż zanim trafiłem na markę AZO sprawdziłem ok. 10 innych przetwornic - bez rezultatu.
Arek
www.podniesinski.pl