Pokaż wyniki od 1 do 10 z 80

Wątek: jaki akumulator do lampy studyjnej Quantuum ?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

to może jakiś wyłącznik różnicoprądowy, trzeba by było obbadać przetwornice, mam jakąs ale to raczej tandeta,

zreszta jezeli już to myslalem żeby do lamp kupić coś naprawdnę porządnego, trzeba by bylo znać prąd pobierany przez lampe przy ładowaniu i dobrac przetwornice

mysle o tym dosc mocno bo chce kupic jakas lampe w plener jednak, tylko ze interesuja mnie tylko 1200Ws
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    tak po obliczeniach w pamieci, wychodzi ze lampa 1200 Ws ktora ładuje się 2 sekundy (trochę tak na wyrost) pobiera 2,6 A

oznacza to ze przetwornica 600W powinna dac rade, na wszelki wypadak 800W i styknie,

jak coś zle obliczylem niech mnie ktos poprawi
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    na filmie koleś uzywa lampy o mocy 320 Ws (realna) i 800Ws efektywna - cokolwiek to znaczy i przetwornicy 300W, wiec musi dzialac

obliczajac dalej akumulator żelowy 12V i 7Ah (2,3 kg i cena 41 zł), da przy lampe 1200WS przy pelnej mocy lampy jakies 500 błyskow
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 31-03-2010 o 22:53 Powód: Automerged Doublepost
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uprawnienia umieszczania postów