Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 80

Wątek: jaki akumulator do lampy studyjnej Quantuum ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magart Zobacz posta
    Dokładnie to co napisałem w 3 poście tego tematu. Odnośnie Quantuuma sprawa poprawienia wydajności JEST OCZYWISTA.
    rozumiem, ze uzywasz? powiedz jak jak wyglada sprawa z czasem ładowania na dodatkowym akku? bo na tym w zestawie te 5,5 s to troche dlugo...
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Nie używam. Odniosłem się do faktu użycia dodatkowego akumulatora do ww lampy, który znacząco dodaje ilość błysków. I nie trzeba się zastanawiać czy traci się gwarancję, czy będzie działać i jaki akku użyć (a taki jaki chcemy oby 12V).
    Szybkość ładowania zależy od źródła energii bo jak pracuje na zwykłych słabych akumulatorach to nie może szybko ładować. Zależy też od przetwornicy, która im szybsza tym bardziej się grzeje więc to już ograniczenie sprzętowe.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Mam akumulator dodatkowy 20Ah (żelowy, taki za stówkę na allegro). Nie jestem w stanie powiedzieć ile już na nim zrobiłem zdjęć i przy jakiej średniej mocy (lampy z aku po 600Ws), bo jeszcze się nie wyczerpał
    PS. Akumulator dodatkowy mam podpięty przez gniazdo zapalniczki w akumulatorze dedykowanym.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chyrus Zobacz posta
    Mam akumulator dodatkowy 20Ah (żelowy, taki za stówkę na allegro). Nie jestem w stanie powiedzieć ile już na nim zrobiłem zdjęć i przy jakiej średniej mocy (lampy z aku po 600Ws), bo jeszcze się nie wyczerpał
    co masz do ladowania tego akku żelowego?
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    co masz do ladowania tego akku żelowego?
    Kolega ma jakąś dość leciwą, polskiej produkcji, przetwornicę, którą bez problemów ładuje się ten akumulator. Niestety, parametrów jej nie znam, może przy następnym ładowaniu sprawdzę.

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chyrus Zobacz posta
    Kolega ma jakąś dość leciwą, polskiej produkcji, przetwornicę, którą bez problemów ładuje się ten akumulator. Niestety, parametrów jej nie znam, może przy następnym ładowaniu sprawdzę.
    Do ładowania akku żelowych potrzebna jest elektroniczna ładowarka, która w odpowiednim czasie wyłączy ładowanie. Wpływa to w znacznej mierze na żywotność takiego akumulatora.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Domyślnie

Panowie takich aku zelowych czesto uzywa sie do lampek oswietleniowych np przy filmowaniu. Musisz np do takiego aku dorobic mocowanie samochodowe i ładujesz tym oto urzadzankiem:
    http://foton.kalisz.pl/pl/sklep/b/30...-zelowych.html
    Sa na 12 i 6V

Na stronce tego sklepu sa rowniez akumulatorki zelowe do wyboru, juz z zainstalowanym gniazdem samochodowym:
    http://foton.kalisz.pl/pl/sklep/b/59/zelowe.html

Domyślnie

Z tego co pamietam r_m pisal o przetwornicy z sinusem - jedyna przystepna cenowo dostepna na naszym rynku AZO IPS-2000 nie bedzie dzialac ze sprzetem studyjnym - info od producenta. Ceny lepszych zaczynaja sie od 1300 w gore - czy bedzie dzialac, nie wiadomo

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

To ze nie bedzie dzialac ze sprzetem studyjnym - info od producenta - to jest info od producenta przetwornicy czy sprzetu studyjnego ? Bo jak sprzetu studyjnego to wiadomo ile takie info moze byc warte...

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów