Nie używam. Odniosłem się do faktu użycia dodatkowego akumulatora do ww lampy, który znacząco dodaje ilość błysków. I nie trzeba się zastanawiać czy traci się gwarancję, czy będzie działać i jaki akku użyć (a taki jaki chcemy oby 12V).
Szybkość ładowania zależy od źródła energii bo jak pracuje na zwykłych słabych akumulatorach to nie może szybko ładować. Zależy też od przetwornicy, która im szybsza tym bardziej się grzeje więc to już ograniczenie sprzętowe.
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
Mam akumulator dodatkowy 20Ah (żelowy, taki za stówkę na allegro). Nie jestem w stanie powiedzieć ile już na nim zrobiłem zdjęć i przy jakiej średniej mocy (lampy z aku po 600Ws), bo jeszcze się nie wyczerpał
PS. Akumulator dodatkowy mam podpięty przez gniazdo zapalniczki w akumulatorze dedykowanym.
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
Panowie takich aku zelowych czesto uzywa sie do lampek oswietleniowych np przy filmowaniu. Musisz np do takiego aku dorobic mocowanie samochodowe i ładujesz tym oto urzadzankiem:
http://foton.kalisz.pl/pl/sklep/b/30...-zelowych.html
Sa na 12 i 6V
Na stronce tego sklepu sa rowniez akumulatorki zelowe do wyboru, juz z zainstalowanym gniazdem samochodowym:
http://foton.kalisz.pl/pl/sklep/b/59/zelowe.html
Z tego co pamietam r_m pisal o przetwornicy z sinusem - jedyna przystepna cenowo dostepna na naszym rynku AZO IPS-2000 nie bedzie dzialac ze sprzetem studyjnym - info od producenta. Ceny lepszych zaczynaja sie od 1300 w gore - czy bedzie dzialac, nie wiadomo![]()
To ze nie bedzie dzialac ze sprzetem studyjnym - info od producenta - to jest info od producenta przetwornicy czy sprzetu studyjnego ? Bo jak sprzetu studyjnego to wiadomo ile takie info moze byc warte...
Oczywiscie przetwornicy.