Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Wątek: Aperture 3 - początek końca firmy Adobe!

Widok wątkowy

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Przy zwykłym "mazaniu" po jednym zdjęciu różnicy nie ma bo i tak komputer jest obciążony na poziomie 5% wydajności (chyba, że ktoś jeszcze używa jakiegoś komputera, któremu bliżej do Atari albo z prockiem typu 286).

We wszystkich zastosowaniach typu batch 64 bit już pokazuje przewagę. W składaniu panoram, obróbce dużych zdjęć to już w ogóle porównania nie ma. 64 bit z 16 Gb RAM robi coś w 5-6 minut a 32 bit zajmuje to kilka godzin. Jak już Alde napisał - nie wszyscy są normalni.

EDIT: Od momentu ukazania się pierwszej wersji Aperture chodzą słuchy, że będzie na PC - to już tak z 5 lat trwa. Ze znanych mi programów Apple na PC to są dwa. Niedziałający na 64-bit QuickTime i iTunes (musieli zrobić bo inaczej nie sprzedawali by muzyki). Acha no i Safari. I na tym chyba koniec. Za to na Apple windoze można zapuścić.

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Ja mam pytanie, bo takowe stwierdzenie przewineło się tutaj już kilka razy. PS/CR/LR/Bridge działają walniej na SnowLeopard, aniżeli pod Win7? Duża jest różnica? Są gdzieś w sieci porównania czy to tylko takie gadanie ot tak?
    W chwili "wypuszczenia" CS4 nie było OSX na 64 bit i PS został skompilowany tylko do 32 bitowego Appla i do 32 i 64 bitowego windows.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 15-02-2010 o 15:14 Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów