------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
It takes love over gold and mind over matter ...
a o czym tu dyskutować sprzęt ten sam, systemy podobne, ADOBE zdecydowanie na PC lepiej hula ( 64 bit ), system o wiele lepszy na Mack, bo więcej ma z Unixa (BSD), winda ma mniej ale i tak chodzi spoko ...
Z makami mam do czynienia od zeszłego wieku ... fajnie bylo ale sie skonczylo ...
pozaostaje tylko odkleic nalepki "intel inside" z koszy na smieci ....
Tak prywatnie jakiś spor C64 / Atari.Specrum to odrazu zapraszam do "Highlandera" we Wrocławiu na np. "Clan Cambell" .. itp ....
Ostatnio edytowane przez Alde ; 14-02-2010 o 03:44
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
Tak po prawdzie to połowa programów Adobe to przejecia innych firm .. poradza sobie jak ktoś coś mądrego wymyśli to go kupią ....
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
VanMurder - powinieneś pisać nagłówki newsów na onecie![]()
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Ja mam pytanie, bo takowe stwierdzenie przewineło się tutaj już kilka razy. PS/CR/LR/Bridge działają walniej na SnowLeopard, aniżeli pod Win7? Duża jest różnica? Są gdzieś w sieci porównania czy to tylko takie gadanie ot tak?
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
Sam byłem ciekaw, jak to wygląda.
Napisałem prostą akcję, 180 tiffów 16bit (120mb każdy) miało się przerobić do 8bit, do tego 3 proste czynności, i zapis jako jpg w zadanym katalogu. Różnica wydajności to 7 do prawie 9 minut, czyli przy większych katalogach jest się o co bić. Inna rzecz, że spora część pluginów nie działa na 64bitach, więc i tak ręcznie pracuję na 32bit.
Jarek