Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 55

Wątek: Aperture 3 - początek końca firmy Adobe!

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    Poniżej trochę "światła" i historii dla Apple-ignorantów (czyt. Viteza)
    Pomiając Twój z lekka przydługi wywód ekonomiczny (który ma mało wspólnego z tym forum) - mógłbyś się odnieść do swoich newsów o wersji "na PC" i innych rewelacjach, które nie mają potwierdzenia na stronie Apple?
    Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    PS. @sal - tak się składa że znam ludzi którzy pracują, pracowali zarówno dla Apple jak i Adobe, znam ich osobiście i przez network, nazwisko jednego z moich znajomych wyświetla się zarówno przy przy starcie CS4 jak i LR2, odszedł on jednak ostatnio z Adobe głownie ze względu na LR3...
    Aha.
    I dlatego nazywasz ich "dzieciaki z Adobe"?
    Takie trochę to... prostackie (wybacz).
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No i się znowu zacznie flejm PC vs Mac .
    Tak to bywa jak się fanboy zaweźmie...

Aha - ja nic nie mam przeciw Macom, więc nie przyklejaj mi etykietki bez odpowiedniego researchu. Sam nawet ludziom polecam - jak Cię stać to bierz Maca, mniej problemów ze zwiechami i wirusami będziesz miał (taka tam teoria, sam nie sprawdzałem, wierzę plotkom w tym temacie).

Przytoczyłem tylko suchy fakt jak wyglądają szanse na rynku polskim (w końcu nasze forum jest raczej polskie...) na koniec firmy Adobe vs software na Maci...

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

a o czym tu dyskutować sprzęt ten sam, systemy podobne, ADOBE zdecydowanie na PC lepiej hula ( 64 bit ), system o wiele lepszy na Mack, bo więcej ma z Unixa (BSD), winda ma mniej ale i tak chodzi spoko ...

Z makami mam do czynienia od zeszłego wieku ... fajnie bylo ale sie skonczylo ...
    pozaostaje tylko odkleic nalepki "intel inside" z koszy na smieci ....

Tak prywatnie jakiś spor C64 / Atari.Specrum to odrazu zapraszam do "Highlandera" we Wrocławiu na np. "Clan Cambell" .. itp ....
    Ostatnio edytowane przez Alde ; 14-02-2010 o 03:44
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Początki nałogu
    Miasto
    Kingston, ON, Canada

Domyślnie

Zaczne od tego ze jestem szczesliwym posiadaczem Maca, co nie oznacza ze jestem niewolnikiem Apple. Mysle ze posiadanie wyboru pomiedzy Aperture a LR jest naprawde dobra rzecza. Wiekszosc stara sie bronic LR - ze taki wspanialy. Prawda jest taka ze jak dotad nie mieliscie wlasnie tego wyboru (chociaz nie wiem czy to trawda ze Aperture pojawi sie na PC). Jeden i drugi program ma swoje slabosci i nigdy te programy nie beda oferowaly wszystkich suwakow o ktorych kazdy marzy. Kazdy uzywa programow do innych celow i zawsze znajdzie sie cos co mozna by dodac. Jednak wtedy te programy znienily by sie w Photoshop.
    Sam zaczynalem od LR, jest on jednak dosc drogi. Kupilem wiec Aperture 2. Oferowal wiekszosc funkcji ktore potrzebowalem. Brakowalo mi mozliwosci lokalnej korekcji - chocby takiej jaka byla w LR. Poczatkowo ciezko bylo mi sie przestawic na Aperture, ale rownie ciezko bylo mi sie przestawic na prace na Macu. Jednak teraz, po roku pracy, uwazam Aperture za program bardzo intuicyjny. Bardzo lubie sposob zarzadzania cala biblioteka zdjec. Lokalna korekcja jaka Apple dodal do nowej wersji Aperture jest czyms na co czekalem. Faces i Places jest czyms o wiele lepszym niz tagi w LR czy archiwizowanie zdjec w odpowiednich katalogach.
    Nie piszcie ze jakis program jest do d... dlatego ze tak wypada. Wyprobujcie go najpierw. Apple to nie tylko blyszczace zabawki dla snobow.

Trzymam kciuki zeby wypuscili Aperture 3 na PC.

Apropos tej wypowiedzi
    Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Aha - ja nic nie mam przeciw Macom, więc nie przyklejaj mi etykietki bez odpowiedniego researchu. Sam nawet ludziom polecam - jak Cię stać to bierz Maca, mniej problemów ze zwiechami i wirusami będziesz miał (taka tam teoria, sam nie sprawdzałem, wierzę plotkom w tym temacie).
    Ile z odpowiedzi ktore udzielasz na forum oparte jest na plotkach? Aha, to pytanie nie jest zlosliwe.
    EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
    EF 50 f/1,4 USM | EF 17-40 f/4L USM | EF 70-200 f/4L IS USM | Speedlite 580 EX

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gizzmo Zobacz posta
    Zaczne od tego ze jestem szczesliwym posiadaczem Maca, co nie oznacza ze jestem niewolnikiem Apple. Mysle ze posiadanie wyboru pomiedzy Aperture a LR jest naprawde dobra rzecza. Wiekszosc stara sie bronic LR - ze taki wspanialy.
    Chyba coś nie doczytałeś - większość stara się obalić bzdurną tezę że to koniec Adobe'a - LR dla mnie np. jest beznadziejny... Wolę CS4+Bridge.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Tak po prawdzie to połowa programów Adobe to przejecia innych firm .. poradza sobie jak ktoś coś mądrego wymyśli to go kupią ....
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

VanMurder - powinieneś pisać nagłówki newsów na onecie
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Chyba coś nie doczytałeś - większość stara się obalić bzdurną tezę że to koniec Adobe'a - LR dla mnie np. jest beznadziejny... Wolę CS4+Bridge.
    Dokładnie, mam to samo. Nie przepadam za LR, za to używam CS3 + Bridge.
    Zawsze chętnie ujrzę konkurencję, zwłaszcza tańszą, albo oferującą coś innego. To są same plusy. Ba, można nawet mieć i to i to jak ktoś lubi.

Tymczasem ma się to nijak do wieszczenia końca i ciarek na plecach.

Na dodatek z tym wydaniem na PC, to na razie tylko plotki. Pozostaje jeszcze jakość takiej konwersji. Jak na razie konwersja programów od Adobe pod Mac-a wypada gorzej. Inne oprogramowanie od Apple dostępne pod Windows jeszcze bardziej uzasadnia obawy w tym temacie.

Stąd wielki entuzjazm z pierwszego postu jest co najmniej dziwny i z pewnością mało racjonalny, jak zresztą inne argumenty tego samego autora w tym właśnie wątku.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Ja mam pytanie, bo takowe stwierdzenie przewineło się tutaj już kilka razy. PS/CR/LR/Bridge działają walniej na SnowLeopard, aniżeli pod Win7? Duża jest różnica? Są gdzieś w sieci porównania czy to tylko takie gadanie ot tak?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Ja mam pytanie, bo takowe stwierdzenie przewineło się tutaj już kilka razy. PS/CR/LR/Bridge działają walniej na SnowLeopard, aniżeli pod Win7? Duża jest różnica? Są gdzieś w sieci porównania czy to tylko takie gadanie ot tak?
    Prostej odpowiedzi nie ma, ale weź pod uwagę że pod Win jest wersja 64 bitowa CS4....
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów