Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Co polecić amatorowi do zaczęcia przygody "lepszą" fotografią?

Mieszany widok

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A zastanowiles sie co da Ci przesiadka na Canona? Czy po prostu idziesz za wiekszoscia?

pank, nie bedziemy zaczynali offtopu o kursach, bo znowu Vitez nas skrzyczy a to ze Ty masz dobre zdanie nie znaczy ze warto

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    pank, nie bedziemy zaczynali offtopu o kursach, bo znowu Vitez nas skrzyczy
    Czemu miałby? Taki kursy są dobrą odpowiedzią na pytanie "Co polecić amatorowi do zaczęcia przygody "lepszą" fotografią?".

a to ze Ty masz dobre zdanie nie znaczy ze warto
    To działa również w drugą stronę, to że Ty masz złe nie znaczy że nie warto. Różnica jest tylko taka że ja swoje zdanie opieram na doświadczeniu a Ty na dywagacjach.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A zastanowiles sie co da Ci przesiadka na Canona? Czy po prostu idziesz za wiekszoscia?
    Chyba nie doczytałeś. Szukam sprzęta nie dla siebie tylko dla znajomego. Ja mam D300 i jestem zadowolony nie planuje zmian. Ale D90 boję się polecać o tyle ze czasem w nim wyskakują errory właśnie np. z wspomnianym obiektywem 18-105 mimo ze jest bardzo ostry to przez plastikowy bagnet zdarza czasem ze nie styka coś i pokazuje brak obiektywu trzeba robić on/off albo poprawić szkło. No niby to w niektórych sztukach i stanowią mniejszość ale zawsze..
    18-200 w swojej klasie jest bardzo chwalony ale z doświadczenia wiem ze megazoomy to dziadostwo.
    Do sigm również bardzo ostrożnie pochodzę bo o ile ja jestem stanie sobie wybrać szkło to jak komuś zaczynam tłumaczyć to odrazu stwierdza ze sie nie będzie męczył i kupi co innego czego nie trzeba będzie sprawdzać i testować.

Chodzi o to żeby aparat szybko nie zaczął ograniczać i dawać możliwości rozwoju. O ile obecnie prawie wszystkie puszki spełniają ten wymóg to ze słoikami jest różnie.
    Ostatnio edytowane przez kuba_rsx ; 12-02-2010 o 12:46

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuba_rsx Zobacz posta
    Chyba nie doczytałeś. Szukam sprzęta nie dla siebie tylko dla znajomego.
    kurde, faktycznie - przepraszam

Cytat Zamieszczone przez kuba_rsx Zobacz posta
    Chodzi o to żeby aparat szybko nie zaczął ograniczać i dawać możliwości rozwoju. O ile obecnie prawie wszystkie puszki spełniają ten wymóg to ze słoikami jest różnie.
    mi sie D90 podoba i spokojnie bym go polecil - ale moze posiadanie Canona ulatwi koledzie ewentualne pozyczanie sprzetu od grona w ktorym bedzie sie poruszal?

Uprawnienia umieszczania postów