Witam, no wiec mam taki problem drobny, co mam polecić znajomemu który z fotografii rodzinno okazyjnej chce się przesiąść na coś bardziej ambitnego (ciężko mi określić do dokładnie bo z tego co słyszałem to mydło i powidło). Wie co to przysłona, czas, iso itp.. O kompozycji pojęcie blade o PS'ie mgliste ale coś tam grzebie.
No wiec gość zdecydował że chce coś z Canona, bo dużo ludzi ma itp itd. Ja powiem szczerze się bardzo nie orientuje w zestawach canonowskich.. Siedzę w nikonie i jakbym miał coś niego polecać to to D90+18-105 lub 18-200 z uwagi na ich dobre własności optyczne (ostrość!) i vr i do tego jakaś stałkę np. 35 1.8 plus prostą lampę np. SB-600.
Jakie odpowiednik w Canonie możecie polecić? Bardziej chodzi o szkła bo body to w miarę znam - wchodzi w grę głownie 50D.
Chodzi o zachowanie jak najlepszego poziomu jakości wypluwanych fot do w miarę przyjemnej ceny.
500D i pochodne od razu mówię że odpadają - bo za małe, źle w ręku leżą.
Dzięki za rady.
PS
Wiem ze dużo o tym pewnie było ale naprawdę nie mam czasu na przekopywanie forum :\ jakby co to pogońcie mnie ale podając linki do odpowiednich wątków![]()