Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Zdjęcia samochodów

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

retusz przedmiotow ktore sprzedajemy jest nieetyczny i tak naprawde niezgodny z prawem - wprowadzanie kupujacego w blad jest karalne.. to nic innego jak oszustwo i za to mozna miec prokurature na karku, tak jak i za przekrecenie licznika

irytuje mnie podejscie do sprawy jakie przedstawia misiek. dzieki niemu ilosc cwaniactwa i buractwa w naszym kraju wciaz rosnie.. a moze nie rosnie, a jest na stalym poziomie, tylko sie bardziej ujawnia? kiepskie to tlumaczenie, ze kupujacy sa sobie sami winni bo oczekuja zbyt wiele za dana cene. a jak idzie do sklepu to kradnie bo akurat ochroniarz nie patrzy?

co do radzenia sobie z fotami - na pewno dobrze jest miec zrodlo sztucznego swiatla oraz filtr polaryzacjny jak juz ktos wspomnial. o atrakcyjnym wizualnie miejscu nie ma co wspominac bo to logiczne

Dopiero zaczyna Awatar fotom
    Miasto
    prawie kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafal197011 Zobacz posta
    "fotom" pewnie że ktoś może się rozczarować na miejscu ale co powiesz na panny z okładek pism które z faktycznym stanem to tylko nazwisko mają takie same. A co z fotami np. samochodów do katalogów promocyjnych też są poprawiane wyginane i naciągane. Zdjęcie ma być atutem aukcji który przyciąga uwagę i zachęca do nawiązania kontaktu ze sprzedawcą. Absolutnie nie popieram ustawiania szpar czy też likwidowaniu rys moim celem jest pokazanie auta w jak najlepszym dla danego modelu świetle. Dla przykładu podałem link do foty alfy i malczaka aby sprowokować polemikę na temat samych zdjęć.
    Zamieszczam jeszcze jedną fotkę i powiedzcie co o tym myślicie
    To ja dalej z pozycji kupujacego. Chcąc kupić jakąś markę/model raczej wiem jak ona wygląda, znam jej cechy i parametry, i to nie ze zdjęć na Allegro. Więc nie potrzebuję tam oglądać fotek reklamowych, które pokazują auto "w najlepszym dla danego modelu świetle".
    Ja chcę zobaczyć właśnie spasowanie blach, koloru, stopień wytarcia tapicerki, kierownicy, czy silnik się nie "poci", czy progi nie rdzewieją. Czyli wszystko to, co świadczy o przebiegu, stopniu zadbania i bezwypadkowości danego egzemplarza. A jak widzę jakąś ingerencję programową w zdjęcie, to nabieram podejrzeń, czy aby tylko kontrast był podciągany.
    Tak więc: jedno może być "na zachętę", a reszta - ostre zdjęcia z każdej możliwej strony, z bliska, dobrze naświetlone, bez udziwnień. I tak, żeby krzaki nie zasłanialy pół samochodu :-D
    Aparat jak kobieta - zanim go poznasz zmieniasz na nowszy model. fotograf ślubny Kraków

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dziękuje za uwagę
    Ostatnio edytowane przez Misek ; 14-02-2010 o 15:47

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misek Zobacz posta
    Przepraszam bardzo kolego, ale ja to odebrałem tak że nazwałeś mnie burakiem. Może na tym forum to normalne i akceptowalne
    nie ma za co mnie przepraszac, bo to bylo tak ogolnie, w tzw. 'eter' a nie personalnie.. dziwne ze kolega poczul sie dotkniety..?

Jakoś miliony kobiet są ciągle oszukiwane w reklamach różnych kosmetyków gdzie babka po 60 wygląda lepiej niż nie jedna 30-stka. Nikt jakoś po sądach za to fotografa czy firmy nie ciąga. [...]
    kolegi logika wrecz poraza.. tak jak i to dalej z fotografowaniem slubow, tradzikow itp.

co ja bede tlumaczyl .. znajdzie sie w koncu niezadowolony niedoszly klient ktory poniesie koszty dojazdu i zechce ich zwrotu i przy okazji doniesie do proukuratury o tym, ze sprzedajacy dopuszcza sie oszustwa.. a sprzedajacy rozlozy rece i powie za zdjecia przygotowal mu niejaki Misiek

za duzo cwaniakujesz, ale i tak powodzenia!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dziękuje za uwagę

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Widzisz, znowu myslisz pojecia i znowu nie nadazasz za problemem podajac przyklady w zaden sposob nie oddajace sytuacji. Musisz jeszcze nieco podrosnac, aby zrozumiec jak ten swiat dziala - oszustwo ktorego dopuszcza sie sprzedajacy jest karalne, a Ty w tym uczestniczysz.

Mi sie tlumaczyc nie musisz, cwaniakowac tez nie... obys nie musial robic tego przed 'urzedem'.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dziękuje za uwagę

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Masz pretensje o to, ze to co uprawiasz to chamstwo i cwanictwo i ktos nazywa sie rzeczy po imieniu? Jak inaczej nazwac oszusta? W moim przekonaniu buractwo brzmi niewinnie. I prosze nie podcieraj sie kultura, juz udowodniles ze Ci jej brak opisujac czym sie zajmujesz. Do tego bezczelnie i na sile starajac sie udowodnic, ze to nie Ty zle robisz, tylko ze kupujacy jest sam sobie winien, bo uwierzyl w zdjecia lub opis. Ja wiem ze jak Cie ktos zlapie za reke, to najlepiej mowic ze to nie Twoja reka, ale blagam.. bez przesady.

I wciaz nie dostrzegasz drobnej roznicy - w reklamie nie kupujesz modelki, tylko krem. W ogloszeniu z samochodem kupujesz dany egzemplarz samochodu, ktorego stan oceniasz po zamieszczonych fotografiach. Sugerowanie, ze cos jest w innym stanie niz w rzeczywistosci to oszustwo, a te cale szczescie jest karalne w tym kraju.

Poza tym z watku technicznego zeszli na prawno-mornalny.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dziękuje za uwagę
    Ostatnio edytowane przez Misek ; 14-02-2010 o 15:48

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Jeśli sprzedawca nas okłamie to jest zerem, nic tego nie usprawiedliwia.
    Myślę zatem, że 99% sprzedawców to "Zera" gdyż nie sądzę by każdy sprzedawca szczerze powiedział co było z autem - proszę zauważyć, że w ogłoszeniach są same auta bezwypadkowe i z przebiegiem do 150tyś niezależnie od wieku samochodu.
    5D + L

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów