Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: Zdjęcia samochodów

Domyślnie

No to się podziało jak to zwykle bywa na forach. Zamiast konkretnych odpowiedzi porad czy przykładów rozmowa skierowała się na tory legalne nie legalne kłamca oszust piractwo itp.Jeszcze nie spotkałem się z osobą która przyjechała po samochód czy też inny przedmiot tylko dla zdjęć. Zdjęcie ma być swojego rodzaju zachętą to bliższego zapoznania sie z ofertą. Jak by wszystkie zdjęcia były robione małpkami a jedno lustrem i dobrym szkiełkiem to która fota przykuła by uwagę? Jeszcze raz powtarzam nie prostuje blach czy nie wstawiam lamp ani nie maluję karoserii. Chciałem się zapoznać z fotkami innych forumowiczów zobaczyć różnice porównać moję zdjęcia itp. Zapraszam do rozmowy na temat i z góry dziękuję
    Canon 30D+40D i coś tam ze szkła i metalu:-|

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dziękuje za uwagę
    Ostatnio edytowane przez Misek ; 14-02-2010 o 16:02

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misek
    W pierwszym wypadku musisz po prostu pokazać auto na tyle kożystnie aby ktoś się nim zainteresował. W drugim robisz to samo tylko jeszcze musisz ukryć ewentualne mankamenty auta.
    Cytat Zamieszczone przez Misek Zobacz posta
    Klient nasz Pan jak handlarz chce ładne fotki i za to płaci to takie dostaje, a to w jakim stanie w rzeczywistości jest auto to nie mój problem. Zresztą dopuki ludzie nie nauczą się że helmut za pół darmo dobrego auta nie odda to będzie tak jak jest, ale to dyskusja na osobny wątek.
    i tyle w temacie cwaniactwa i buractwa.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dziękuje za uwagę
    Ostatnio edytowane przez Misek ; 14-02-2010 o 16:02

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misek Zobacz posta
    Czerpiesz jakiąś przyjemność z obrażania ludzi??
    Oszukiwanie ludzi to większa obraza. Nic na to nie poradzisz że właśnie z tej strony jak powyżej zacytowane dałeś się poznać na forum. Proponuję skończyć temat bo tylko się pogrążasz...
    Jeśli uważasz że nie oszukujesz/nie namawiasz do oszustwa to OK - Twoja sprawa bo nie tu na forum a ewentualnie przed sądem kiedyś się będziesz tłumaczyć.
    A że tylko winny się tłumaczy, dlatego proponuję Ci skończyć temat Twojej własnej osoby, poprzez zakończenie żałosnych prób obrony przez kontratak.

Aha - polecam Punkt 5. z mojego podpisu 'Moderator...'

Dopiero zaczyna Awatar Krzdry
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

łe no , co Wy za oftopa zrobiliście ?

ja liczyłem na ciekawy wątek i jakieś rady , pomysły a tu awantura o jednego awanturnika ;/

każdy wie ,że nie może sobie rys w ps'ie wywalać itp. ale pokazanie auta na fotce telefonem zrobionej w warsztacie , a jednak czymś o ciekawszej optyce w ładnym oświetleniu na tle powiedzmy salonu tej marki przy świetle jak z biel-bordów na pewno bardziej zachęca do kupna :wink:

swoją drogą wie ktoś czy z parasolki dyfuzyjnej odbije się jej kształt czy tylko "plama" światła na karoserii ?
    Nie szczędź czasu na to, aby być szczęśliwym.
    Phil Brosmans

Coś już napisał Awatar mirusiek
    Miasto
    Iceland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzdry Zobacz posta
    łe no , co Wy za oftopa zrobiliście ?

ja liczyłem na ciekawy wątek i jakieś rady , pomysły a tu awantura o jednego awanturnika ;/

swoją drogą wie ktoś czy z parasolki dyfuzyjnej odbije się jej kształt czy tylko "plama" światła na karoserii ?
    Odbije się kształt niestety - pięknie i wyraźnie nawet razem ze stojakiem

Ale da się pokombinowac z ustawieniem by go nie byo widać.
    Bawiłem się ostatnio z takimi zdjęciami.
    wyszło mi coś takiego

Nie dokońca taki efekt chciałem uzyskać ( światło wew. za żółte) i za ciemno trochę, ale na pierwszy raz chyba może być.

świecone trzema lampami w ciemnym garażu, jedna lampa z prawej strony z przodu druga w połowie samochodu skierowana parasolką w podłogę trzecia we wnętrzu z założonym żółtym filtrem.
    Moje portfolio- zapraszam

Canon 50D +Sigma 17 - 50mm f/2.8 EX DC OS HSM+ 2 x YN-460 II + 3x RF 602 i na tym na razie skończyły się fundusze :eek:

Domyślnie

"mirusiek" całkiem ciekawe foto. Może faktycznie za ciemno ale auto pokazane inaczej. Warto eksperymentować.

Ja pokazuje jeszcze jedno zdjęcie mam ich wiele ale to akurat mam pod ręką. Wiem i spodziewam się opini że sceneria nie taka ze widać domy bramy tablice itp. Już wiem i mam świadomość że tło dla tego typu fot to sprawa bezwzględna!!! Ale zdjęcie pokaże i czekam na opinie.

Canon 30D+40D i coś tam ze szkła i metalu:-|

Coś już napisał Awatar mirusiek
    Miasto
    Iceland

Domyślnie

Kadr mi się podoba, musisz jednak zadbać o szczegóły ( moim skromnym zadaniem )
    - tło jak sam pisałeś , nieciekawe, i drzewa rzucają brzydki cień na maskę,
    - odbijasz się w zderzaku w głównym miejscu zdjęcia , to odciąga uwagę.
    - trochę szaro, warto poczekać na lepsze światło, albo doświetlić lampami.
    Dla mnie reszta OK, ale ze zdjęciami samochodów nie miałem wiele do czynienia.
    Moje portfolio- zapraszam

Canon 50D +Sigma 17 - 50mm f/2.8 EX DC OS HSM+ 2 x YN-460 II + 3x RF 602 i na tym na razie skończyły się fundusze :eek:

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Stolica

Domyślnie

może na chwilę wrócę do tematu wątku.

Bardzo dobre wrażenie robią zdjęcia samochodu ze skręconymi kołami. To nadaje "dynamiki" samochodowi.