-
Są jeszcze jakieś soczewki korekcyjne serii E zakładane do muszli -4 do +3 dioptrii
-
-
Tak, tylko soczewki nie rozwiązują do końca problemu
Wyobraź sobie, że jesteś krótkowidzem. Widzisz dobrze z bliska, widzisz świetnie aparat, i wyświetlacz w wizjerze - zakładasz soczewkę i jest ok. Widzisz wyświetlacz w wizjerze, dobry masz obraz, wszystko gra - ale nie do końca, jak odrywasz oczy od wizjera i chcesz spojrzeć normalnie na fotografowany obiekt - co widzisz? Mgłę...
i tak musisz ciągle to zdejmować to zakładać okulary.
Przy fotografii architektury ze statywu to działa. Przy reporterce jakiejkolwiek już nie
-
To fakt. A przy tej standartowej muszli to jak masz założone okulary to możesz spoglądać normalnie czy jednak oko jest za daleko i nie obejmujesz wzrokiem całego wizjera ?
-
Standardowej nie oglądałem, ale z profilowanymi to nie wyjdzie...
obawiam sie, że ze standardową również
-
Uzależniony
Przepraszam, ale muszla źle mi się kojarzy :wink:
-
Klozetowa ?
-
Czy muszla oczna od 350/400 bedzie pasowac do 20?
taka jak ta:
http://www.allegro.pl/item300864077_..._canon_ef.html
lub taka, nie wiem czym to sie rozni EB, EF
http://www.allegro.pl/item300749880_..._canon_eb.html
Pozdro.
Ostatnio edytowane przez gujaa ; 30-01-2008 o 17:23
-
Cenzor
Do 20D potrzebujesz muszli Eb. Muszle te różnią się rozmiarem i kształtem gumki (Eb jest większa, dopasowanie kształtu to body, nasunąć się da bo rozmiar sanek jest ten sam)
Popatrz tutaj.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
-
Coś już napisał
Przy canonach 1d i wyżej muszla jest dobrze wyprofilowana i świetnie przylega ciała. Dobre zaciemnienie 
przy 30d muszla to raczej obudowa wizjera. Nie jest to dopracowany element.
-
hmm a probowal ktos zamontowac do 400D muszle od 30D/1D - z tego co sie nimi bawilem byly duzo wygodniejsze od standartowej muszli EF w 400D (swoja najpierw zdejmowalem a potem polamala sie, przestala trzymac i zgubila)
Uprawnienia umieszczania postów