Czy warto coś takiego zakładać ? Czy wzrasta komfort pracy, lepsza widoczność w wizjerze szczególnie w słoneczny dzień ? A może są jakieś wady? Czy jak zawiesi się aparat na piersi to muszla oczna nie przeszkadza ?
Czy warto coś takiego zakładać ? Czy wzrasta komfort pracy, lepsza widoczność w wizjerze szczególnie w słoneczny dzień ? A może są jakieś wady? Czy jak zawiesi się aparat na piersi to muszla oczna nie przeszkadza ?
jaki masz aparat ?
napewno plus jest taki ze z muszla nie trzesz nosem po Lcd![]()
![]()
Stałem się szczęśliwym posiadaczem Canona 10D
Nosem nie trzesz to faktCo jeszcze ?
masz lepsza widocznosc w wizjerze poniewaz muszla zakrywa wieksza powierzchnie i przez to ogranicza dostep swiatla po bokach!
- polecam!
niewielki wydatek a komfort pracy zwielokrotniony...
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
Dzięki. pomyślę o tym.
jesli chodzi o to - muszla jest wykonana z elastycznego materialu i przez to bedzie sie poddawac na oddzialywanie sil nacisku, dlatego tez nie bedzie ci przeszkadzac!jakieś wady? Czy jak zawiesi się aparat na piersi to muszla oczna nie przeszkadza ?
Ten gadżet nie sprawdza się chyba jeśli nosisz okulary.
Też o tym myślałem (nie z powodu LDC:wink: ), ale ja niestety jestem użytkownikiem okularów
![]()
[fotolog] faj3r.blogspot.com
[galeria] www.tgf.art.pl
----
EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC
to fakt - z okularami ciezo sie wpasowac ale chyba cos ostatnio uslyszalem o modelu dla ludzi noszacych okulary, szerszy przy koncu i jakos wzmacniany!
Będę wdzięczny za ew. info gdzie można kupić muszlę do 10D dla okularnika. Dotychczas kupiłem tylko extender EP-EX15 co pozwoliło trochę oddalić mój nos od LCD ale kiepsko się on trzyma i już dwukrotnie zsunął mi się z celownika gdy nosiłem aparat na szyi. Jak nie to będę musiał pomyśleć o soczewkach kontaktowychZamieszczone przez Przemek Białek
![]()
Też byłbym wdzięczny za info bo niestety też okularki noszę.......![]()
Canon 10D