Używam tego szkła z 500D i działa wysmienicie.
Czy error wyskakuje po wlaczeniu aparatu czy po nacisnieciu spustu migawki?
Używam tego szkła z 500D i działa wysmienicie.
Czy error wyskakuje po wlaczeniu aparatu czy po nacisnieciu spustu migawki?
Generalnie to tak jakby nie znajdowal elektroniki. Po podlaczeniu do aparatu na wyswietlaczu wyskakuje wartosc przslony 00
Po nacisnieciu migawki slychac jej dzwiek, ale wyskakuje error a obraz nie zostaje zapisany.
Poniewaz jestem z Krakowa, przespacerowalem sie dzis na Czapskich. Tam stwierdzili ze nie da sie z tym nic zrobic bo to problem z elektronika a czesci do tego modelu juz nie ma. Na moje 5 wizyt tam, tylko raz w mojej historii udalo im sie naprawic usterke (moze mam pecha). Mysle ze wysle go na Zytnia. A jak tam nie poradza to trudno, trafi do domowego muzeum.
a byłes na św anny? (idąc od rynku po lewej stronie jakieś 200m w bramie komis foto) jeszcze 2 lata temu tam był:-D zapytaj, gośc znał sie na rzeczy
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Nie bylem, komis znam, ale nie wiedzialem ze tam tez naprawiaja sprzet
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Juz dzwonilem, ale nikt nie wyceni naprawy przez telefon. spoko, nie spieszy mi sie. Podam przez znajomych. Dzieki wszystkim za informacje i rady.
jak coś to jest na allegro facet który robi elektronikę do obiektywów i jest w tym prawdziwym fachowcem... Znajomy kupił za jakieś grosze obiektyw minolty 200/2.8(wyśmienite szkiełko, ceny używanych grubo ponad 2K a czasem więcej) mocno uszkodzony, brakowało m.in. części elektroniki i ten facet wsadził tam jakieś swoje patenty i szkiełko działa jak nowe :-)
40d + 17-40/4L + 70-200/4L