Nie wiem czy mnie ktoś nie wytnie za takie pytanie ale czy nie wie ktoś jakie konkretnie filmy pasują do Lubitela 166B ?? (chyba 6x6)
Nie wiem czy mnie ktoś nie wytnie za takie pytanie ale czy nie wie ktoś jakie konkretnie filmy pasują do Lubitela 166B ?? (chyba 6x6)
A ile może mnie kosztować zeskanowanie takiego filmu ?
DuzoZamieszczone przez maro25
Ja ostatnio zaplacilem bodajze po 3pln za klatke w kodaku. (w najnizszej jakosci, nawet nie wiem jakiej - tak zeby miec jakis wglad w to co zrobilem)
Wszelki cynk o tanszym skanowaniu przyjme z wdziecznoscia![]()
- Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
- Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !
Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null
to chyba zostane przy odbitkach bo nie mam swojego skanera
Chej!Zamieszczone przez maro25
Robilem tym na B/W,zreszta aparat ze 6 albo 8 lat temu przeszedl test w Practical Photography i redakcyjnie zrobili nim niezle foty na slajdach.
Ogolnie jak na aparat,ktory podwaja cene po wsadzeniu do niego rolki filmu,zebral niezla recenzje.
Ja kupilem mojego za 30 PLN,a zaslepke na obiektywy...tez za 30
Ja nie mam wkladki dzielacej Klatke 6x6 na 6x4,5.Jesli ja masz to Ci wyjdzie wiecej zdjec "z metra".Zasada jest taka,ze ogolnie trzeba przymykac go do f=16 albo 22,wtedy wyjda ostre zdjecia.Odleglosci hiperfokalnej nie pamietam.Jutro Ci ja podam.Mysle,ze jesli nie robiles nigdy srednim formatem,to masz okazje.Od tej choroby juz nie wyzdrowiejesz...![]()
Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...
wielkie dzięki, właśnie nigdy nie robiłem a chciałbym się "zarazić" ale brakuje mi takich podstawowych wiadomości.
..a potem szykuj kaske na Rollei'a albo jakąś Mamamije - albo obaZamieszczone przez Scaramanga
![]()
![]()
Pentax K-5 II, Leica M9
no to może odrazu na Hasselblada H2DZamieszczone przez Arkan
![]()