Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Szybka jasność obiektywu :)

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Mówiło? Ciągle się tak mówi, przecież co chwilę ktoś pisze o "fast lens" albo "faster lens".
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Doleslav Zobacz posta
    Kalka, kalką, ale rzeczywiście można przyjąć że jasne obiektywy są "szybsze" od ciemniejszych, bo przecież można stosować krótsze czasy, AF też się lepiej wyrabia. Mnie to jakoś nie razi.
    Mialo byc wesolo, no to bedzie. :-) 85/1,2 jest jasny, a wiec szybki, zgodnie z definicja z lat 70-siatych, autofokus tez sie "niby" wyrabia, ale jest to najwolniejsze szklo w arsenale canona. USM sie nie wyrabia przy tych ciezkich soczewach, czy co? :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Doleslav Zobacz posta
    Kalka, kalką, ale rzeczywiście można przyjąć że jasne obiektywy są "szybsze" od ciemniejszych, bo przecież można stosować krótsze czasy, AF też się lepiej wyrabia. Mnie to jakoś nie razi.
    Mialo byc wesolo, no to bedzie. :-) 85/1,2 jest jasny, a wiec nawet bardzo szybki (zgodnie z definicja z lat 70-siatych), autofokus tez sie "niby" wyrabia, ale jest to najwolniejsze szklo w arsenale canona. USM sie nie wyrabia przy tych ciezkich soczewach, czy co? :-)
    Ostatnio edytowane przez rorochch ; 10-02-2010 o 22:05 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Ciągle się tak mówi, przecież co chwilę ktoś pisze o "fast lens" albo "faster lens".
    Dlatego pisałem o kalce, w angielskim się z tym spotkałem. Po polsku nie, za młody jestem
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

No ja przepraszam - jestem mlodszy i slyszalem

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Dlatego pisałem o kalce, w angielskim się z tym spotkałem. Po polsku nie, za młody jestem
    W środowisku filmowym się tak mówi, jestem młodszy i słyszałem
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    No ja przepraszam - jestem mlodszy i slyszalem
    Ja starszy , a dawniej nie słyszałem , natomiast teraz sam b. często tak mówię.
    Dałbym głowę że to powszechne określenie i każdy tak mówi :-D
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów